La ce va puteti astepta de la procedura de implantare dentara?

Va ganditi la obtinerea unui implant dentar sau poate ca deja ati luat decizia de a aplica unul la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent. Ce urmeaza acum? Pentru unii doar gandul de a avea un implant plasat chirurgical in gura poate fi foarte intimidant si infricosator. Nu trebuie sa fie!

Exista mai multe optiuni de inlocuire a dintilor lipsa, insa cea care a castigat popularitate in ultimii ani este, fara indoiala, implantul dentar. Acesta este, de obicei, fabricat din titan si plasat chirurgical de catre un medic dentist cu specializare in implantologie. Asemanatoare unui surub, implantul este plasat in cavitatea maxilarului cu scopul de a inlocui radacina naturala a dintelui.

Implantarea dentara este o procedura lunga si exista mai multi factori care vor determina durata de timp necesara pentru a finaliza intreaga procedura: sanatatea dentara, numarul de dinti implicati, zona in care vor fi plasate implanturile, extractiile necesare. Acesti factori determina, de asemenea, numarul total de vizite la medicul dentist de-a lungul perioadei de tratament.

Cu siguranta va intrebati daca intreaga operatiune de implantare este dureroasa. La fel ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, poate exista un disconfort. Se foloseste anestezia locala si, in cazuri speciale, sedarea intra-venoasa, acestea doua avand rolul de a elimina orice disconfort la momentul procedurii. Majoritatea pacientilor au declarat ca in timpul procedurii s-au simtit mult mai bine decat s-au asteptat. Mai mult, la finalul fiecarei interventii, medicul va prescrie medicamente pentru a usura orice disconfort care ar putea aparea.

S-ar putea ca stomatologul sa faca diverse recomandari inaintea procedurii de implantare dentara pe care este foarte indicat sa le respectati. In primul rand, ar putea prescrie antibiotice pentru cateva zile inainte de interventia chirurgicala ca masura preventiva. De asemenea, s-ar putea sa primiti recomandarea de a nu manca nimic cateva ore inaintea procedurii.

Implant dentar din Bucuresti | clinica stomatologica din sector 2 cabinetstomatologicsector2.ro

implant dentar din Bucuresti

Este normal sa apara mici vanatari iar gingiile sa se umfle. De obicei, orice disconfort poate fi tratat cu analgezice obisnuite recomandate post-operator. Desi sigura, aceasta procedura nu este total lipsita de complicatii. Ar putea aparea: infectii in jurul noii radacini, refuzul implantului de catre corp, pierderea osoasa in jurul implantului dentar.

Specialistii Elveto Dent ofera tuturor pacientilor posibilitatea de a avea cel mai calitativ implant dentar din Bucuresti datorita materialelor de calitate superioara folosite, dar si procedurilor actuale de implantare. Daca doriti mai multe informatii in acest sens, faceti o programare la consultatie accesand cabinetstomatologicsector2.ro!