Infecțiile orale severe pot fi o problemă serioasă și pot afecta atât dinții, cât și țesuturile de suport ale acestora.

Aceste infecții pot fi cauzate de diverse bacterii, virusuri sau ciuperci și pot provoca durere, inflamație și deteriorarea generală a sănătății orale. În acest articol, vom explora mai detalia principalele tipuri de infecții orale severe și opțiunile de tratament disponibile.

  • Unul dintre cele mai comune tipuri de urgente stomatologice din sector 6 de la Plaza Dent severe este abcesul dentar. Acesta apare atunci când bacteriile pătrund în interiorul dintelui, pe lângă rădăcină. Infecția rezultată generează o acumulare de puroi într-o cavitate numită abces.

Simptomele includ durere intensă, umflături, sensibilitate la temperaturi extreme și înroșirea gingiilor. Tratamentul poate implica drenajul abcesului prin perforarea sau incizia acestei zone și administrarea de antibiotice pentru a elimina infecția.

  • Un alt tip de infecție orală severă este celulita facială, care apare atunci când o infecție bacteriană se răspândește în țesuturile moi din jurul feței și gâtului. Simptomele celulitei faciale includ umflături, durere, senzație de căldură și roșeață la nivelul feței sau al gâtului.

În cazurile severe, poate apărea febră și stare generală de rău. Tratamentul constă în administrarea de antibiotice intravenoase și, în unele cazuri, intervenția chirurgicală pentru a drena zona infectată.

  • Gingivita necrotizantă este o altă infecție orală severă care afectează gingiile. Această afecțiune este caracterizată de deteriorarea țesutului gingival și formarea de ulcere.

De obicei, este asociată cu o igienă orală precară și un sistem imunitar slăbit. Simptomele includ inflamație, sângerare gingivală, durere și halenă neplăcută. Tratamentul include o curățare profesională a dinților și a gingiilor, eliminarea plăcii bacteriene și utilizarea de antibiotice și antiseptice speciale.

  • Candidoza orală sau „mugurii de drojdie” este o infecție fungică comună care apare în cavitatea orală. Aceasta este cauzată de ciuperca Candida albicans.

Simptomele includ depuneri albicioase sau cremoase în gură, durere și senzație de arsură la nivelul limbii sau în gât. Tratamentul constă în administrarea de antifungice, cum ar fi fluconazolul sau nistatina, pentru a controla și a elimina ciuperca.

  • Infecțiile herpetice ale gurii sunt, de asemenea, o problemă frecventă. Acestea sunt cauzate de virusurile herpes simplex de tip 1 și 2.

Simptomele includ apariția de vezicule dureroase și pline de lichid în jurul gurii și pe buze. Tratamentul poate implica administrarea de antivirale pentru a reduce durata și gravitatea episoadelor herpetice.

În general, prevenirea este cea mai bună strategie în combaterea infecțiilor orale severe. Este important să îți menții o igienă orală adecvată prin periajul regulat al dinților, utilizarea aței dentare și vizitarea regulată a medicului stomatolog de la PlazaDent.ro pentru curățare și controale.

De asemenea, evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool, poate reduce riscul de infecții orale severe.

Urgente stomatologice din sector 6 | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice din sector 6

În concluzie, infecțiile orale severe pot fi o problemă serioasă care necesită tratament prompt și adecvat. De la abcesele dentare până la celulita facială și infecțiile fungice, aceste afecțiuni pot provoca durere și disconfort semnificativ.

Dacă experimentați simptome suspecte, este important să căutați îngrijire medicală de specialitate pentru a primi diagnosticul adecvat și tratamentul necesar.