Pilsen

Cunoscut drept locul de nastere al berii Pilsner, Pilsen (Plzeň) este mai mult decat o bere buna, este un oras boem cu foarte multe obiective de vizitat. Aici hotelurile sunt ieftine, berea curge continuu, toate acestea contribuind la o vacanta perfecta alaturi de prieteni sau familie. Asadar turistii vor merge la Pilsen pentru bere, dar vor ramane pentru atmosfera de neuitat.

Praga

Praga, frumoasa capitala a Republicii Cehe, cunoscuta si sub numele de Zlata Praha (Praga de Aur), este unul dintre cele mai fermecatoare orase din Europa Centrala. Aici turistii pot vizita maretul Castel Praga, care este amplasat in varful unui deal inalt pe malul raului Vltava. Chiar daca Praga are un sistem extins de transport public, orasul este usor de explorat pe jos, asadar turistii  sa-si puna pantofii de mers mai confortabili si sa rataceasca pe strazile inguste.

Ei bine, o vizita la Praga nu va fi completa fara ca turistii sa deguste berile traditionale preparate acasa, care sunt cunoscute drept unele dintre cele mai bune din lume. Un oras captivant, o mancare traditionala buna si o atmosfera primitoare, mentin Praga in top cele mai bune locuri de vizitat in Europa.

Liberec din Republica Ceha

Orasul Liberec se afla situat la o distanta mica de mers cu masina de Praga. Turistii pot gasi aici o adevarata bijuterie despre care multi nu stiu.  Acest frumos oras ceh ofera un amestec minunat de istorie interesanta, arhitectura frumoasa, o mancare traditionala buna si o natura uimitoare in jur. Cladirea impresionanta a Primariei este piesa remarcabila din Liberec. Aceasta a fost construita la sfarsitul secolului XIX. Din exterior arata similar cu primaria din Viena, dar interiorul, cu siguranta ii va impresiona pe vizitatori.

Pentru turisti unul dintre cele mai placute lucruri de facut in Liberec este doar sa se plimbe – orasul are foarte multe cladiri frumoase construite de la inceputul secolului XIX si XX. Intrucat este inconjurat de muntele Jizera, este foarte usor ca turistii sa evadeze in natura. Daca li se pare obositor, dar totusi doresc sa se bucure de privelisti uimitoare, pot merge cu telecabina pana la Muntii Jested de unde vor admira frumoasa Cehia.