Vanzarea cartilor vechi vs. donarea cartilor vechi

Cartile vechi sunt niste bunuri de valoare de care orice familie se bucura si pe care oameni de toate varstele, care sunt cititori inraiti, stiu sa le aprecieze. La un moment dat, insa, cartile vechi pot deveni un impediment, deoarece in societatea moderna totul evolueaza, tendintele in amenajari interioare inclina spre biblioteci mai mici si spatii mai putin incarcate, iar evolutia tehnologica a determinat aparitia cartilor in format electronic, e-book-uri care pot fi citite de pe smartphone, kindle sau tableta.

Astfel, cei care tin pasul cu tehnologia si au un stil de viata modern, pot renunta la cartile vechi care le ocupa loc in bibilioteca, chemand cumparatorii de carti vechi de la www.anticariat-carti.com la domiciliu, pentru o evaluare corecta si prompta a volumelor, in urma careia tranzactia va fi benefica ambelor parti. “Cumparam carti din toate domeniile” – asa suna anuntul cu care isi atrag clientii cei de la anticariatul de carti din Bucuresti.

Vanzarea sau donarea – care dintre variante este potrivita

Uneori, un numar mare de carti vechi ocupa foarte mult spatiu in biblioteca. Astfel, atunci cand oamenii fac curatenie generala, cand doresc sa se debaraseze de obiectele vechi din casa, la un moment dat ajung si la cartile din biblioteca. Ce se poate intampla cu acestea? Sunt fie aruncate, donate sau vandute. Nu multa lume stie faptul ca se pot obtine bani pe volumele vechi din biblioteca, astfel ca ultima varianta, cea de a vinde cartile, nu este prea des folosita.

A arunca o carte la gunoi este un gest extrem de nepotrivit, insa, din pacate, unele persoane apeleaza la aceasta varianta. Pe de cealalta parte, donatia este un gest frumos si de apreciat, insa donatiile de carti trebuie facute cu prudenta. Oamenii nu au de unde sa stie pe mainile cui ajung acele carti, cine le va folosi si in ce scop, daca nu cumva vor fi vandute mai departe sau daca intr-adevar vor fi citite si apreciate. Donatiile de carti se fac de regula catre scoli, biblioteci, gradinite, catre diferite institutii culturale, in centre de copii sau la azile de batrani, in functie de specificul cartii si de tematica.

Vanzarea cartilor vechi la pret avantajos | cumparam carti din toate domeniile | www.anticariat-carti.com

cumparam carti din toate domeniile

Daca donarea cartilor presupune un efort mai mare, vanzarea acestora se poate face mult mai rapid, fiind vorba, bineinteles, de centre specializate unde lucreaza persoane profesioniste, asa cum sunt cumparatorii de carti din cadrul anticariatului www.anticariat-carti.com . Pe acestia, clientii ii pot chema printr-un apel telefonic pentru a le face o evaluare corecta a volumelor pe care le au si pentru a le oferi un pret corect, pe masura asteptarilor. Cu cat cartile sunt mai bine ingrijite, daca trateaza domenii de mare interes sau daca sunt tiparite cu mult timp in urma ori intr-un tiraj limitat si sunt rare, cu atat acestea vor fi mai valoroase, iar pretul oferit pentru ele va creste.