Plantele au fost cunoscute pentru imbunatirea calitatii aerului si pentru stimularea starii de spirit a oamenilor, dar pot ajuta si la reducerea stresului. De la crizanteme, pana la lavanda si aloe vera, exista cateva tipuri specifice de plante care sunt binecunoscute pentru calitatile lor ce induc calmul, fiind perfecte pentru a le avea in casa. Plantele care amelioreaza stresul pot fi asezate in birou, in gradina, dar cateva pot fi folosite si pentru prepararea ceaiurilor si a uleiurilor.

Sapte cele mai eficiente plante antistres

  • S-a descoperit ca menta amelioreaza stresul si stimuleaza vigilenta. Mentolul care se gaseste in planta este frecvent inclus in multe produse de baie, deoarece ajuta la relaxarea muschilor. Dupa o zi stresanta, o baie cu apa fierbinte si menta proaspata este extraordinara.
  • Musetelul este adesea folosit inainte de somn. Este cunoscut de mult timp pentru efectele sale anti-anxietate si pentru ca ajuta la relaxare. Adesea consumat sub forma de ceai, poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiilor. Datorita aspectului sau placut, poate fi plantat in gradina.
  • Lavanda, cu parfumul sau calmant si nuanta frumoasa de liliac este incredibil de relaxanta. Adesea folosit pentru calmarea bebelusilor agitati, uleiul de lavanda este prescris in mod obisnuit pentru a ajuta la tratarea anxietatii si a depresiei. Daca nu exista spatiu pentru plantarea lavandei in gradina, poate fi achizitionata din piata sau din fermele locale.
  • Iasomia face parte din lista celor mai bune plante antistres datorita efectului pe care il are asupra starilor de anxietate. Este o planta excelenta pentru ceaiul servit inainte de somn. De asemenea, se gaseste pe piata si sub forma de ulei organic.
  • Cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, Aloe Vera este o planta puternica, foarte indragita si capabila sa vindece. In plus, ajuta la eliminarea substantelor chimice nocive din aer si poate contribui la reducerea anxietatii.
  • Crizantemele, aceste plante frumoase si stralucitoare pot ajuta la diminuarea simptomelor de ingrijorare si stres – iar atunci cand sunt consumate sub forma de ceai, relaxeaza corpul si ajuta la cresterea metabolismului.
  • Datorita aspectului placut si a petalelor stralucitoare nu este de mirare ca un buchet de gerbera are un efect calmant. De asemenea, lumineaza incaperea in care sunt asezate.