Una dintre cele mai cunoscute diete din intreaga lume, urmata deopotriva de oameni simpli si de celebritati, este Dieta Copenhaga. Aceasta ajuta la o scadere rapida in greutate datorita reducerii cantitatii de grasimi si de carbohidrati consumati zilnic. Dieta Copenhaga inseamna un aport foarte scazut de calorii zilnic, precum si eliminarea cartofilor, pastelor, zaharului, cerealelor, fructelor si favorizeaza un consum moderat de carne, oua, salata verde, cafea si peste.

Dieta Copenhaga promite o scadere in greutate de pana la 13 kilograme in 13 zile. De aceea este o dieta ideala pentru femeile care vor sa isi reduca dimensiunile corpului inainte de un eveniment important, spre exemplu, unde trebuie sa poarte o rochie care sa ii evidentieze corpul.

Avantajele dietei Copenhaga

Dieta Copenhaga este foarte saraca in calorii, care are ca si principal avantaj pierderea unui numar considerabil de kilograme intr-un timp foarte scurt. Insa senzatia de foame cu care se confrunta majoritatea celor care tin aceasta dieta este un dezavantaj cat se poate de neplacut. Aceasta senzatie se poate compensa cu apa si ceaiuri, dar, din aceasta cauza, nu este recomandata persoanelor care depun munca fizica si intelectuala intensa zi de zi. In plus, dieta Copenhaga trebuie evitata de persoanele cu probleme de sanatate sau de cele cu un sistem imunitar scazut.

Dieta Copenhaga are ca principal avantaj faptul ca nu exista efectul „Yo-yo”, in care kilogramele pierdute revin in forta dupa incetarea regimului. In plus, aceasta creste rata metabolismului, asa ca grasimea pierduta nu mai revine o perioada de cativa ani.

Ce trebuie sa stii despre dieta Copenhaga?

In primul rand, persoanele care incep aceasta dieta trebuie sa fie pregatite sa tina doar 13 zile regimul. In aceasta perioada, vor lua micul dejun, pranzul si cina la aceeasi ora, insa pe primul nu mai tarziu de ora 9 dimineata, iar pe ultima nu mai tarziu de ora 18 seara. Este foarte important consumul a minimum 2 litri de apa zilnic. In plus, nu trebuie sa se consume sare, alcool, dulciuri, prajeli, dar trebuie sa respecte intru totul meniul recomandat de specialisti, care poate fi gasit cu un simplu click pe internet.