Anumiti factori pot interfera cu drenajul si eliminarea toxinelor din corpul uman – insa natura vine in ajutor oferind o multime de diuretice naturaleAlimentele numite „diuretice” sunt alimente care promoveaza productia de urina (denumita diureza) si care stimuleaza activitatea de eliminare a organismului.

Ceai verde

Ceaiul verde ( Camellia sinensis ) este un puternic antioxidant natural, detoxifiant si diuretic. Ii datoreaza o mare parte din virtuti catechinei si cofeinei pe care o contine. Intr-adevar, cofeina exercita un efect diuretic si detoxifiant (cu conditia sa nu fie consumata in exces). Catechina, pe de alta parte, dreneaza corpul protejand in acelasi timp ficatul si rinichii.

Ghimbir

Datorita compozitiei sale, ghimbirul ( Zingiber officinale ) este un aliment foarte interesant pentru promovarea eliminarii fluidelor prin urinare.

Contine in special potasiu (1320 mg la 100 g) care gestioneaza echilibrul apei si regleaza cantitatea de sodiu. Cu toate acestea, nu trebuie consumat prea mult potasiu, deoarece acest mineral tinde sa se acumuleze in organism.

Lamaie

De multe ori se recomanda sa se bea un pahar cu apa de lamaie sau suc de lamaie dimineata pe stomacul gol. Este intr-adevar un obicei bun de a castiga energie, de a intari sistemul imunitar, de a purifica organismul, dar mai ales de a promova eliminarea deseurilor.

Lamaia ( Citrus limon ) creste cantitatea de urina din organism si este un excelent „demachiant” al vaselor de sange din rinichi. Intr-adevar aceasta planta aromatica are o actiune diuretica si depurativa importanta.

Daca laxativele naturale actioneaza asupra tranzitului intestinal, diureticele, pe de alta parte, actioneaza asupra rinichilor, deoarece acestia sunt cei care filtreaza sangele si evacueaza toxinele prin urina.

Dar uneori rinichii nu reusesc sa elimine in mod corespunzator fluidele. O dieta prea sarata, tulburari circulatorii, probleme hormonale, sarcina sau anumite patologii sunt factori care pot modifica procesul de eliminare.

Apa, diureticul nr 1

Consumul de apa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care oamenii il pot face pentru a ajuta rinichii sa functioneze bine. Apa incurajeaza producerea de urina si evacuarea fluidelor.