Rusia, o destinatie neobisnuita pentru o mare parte dintre europeni, este una dintre cele mai fascinante tari care trebuie vizitata macar odata in viata. Obiectivele turistice sunt grandioase, iar istoria Rusiei este una fascinanta pentru toti turistii.

Rusia, o destinatie neobisnuita: motivele pentru a vizita?

Rusia ofera o varietate de experiente tututor celor care vin pentru prima data aici. Cei mai aventurosi, pot merge catre munti si lacuri pentru drumetii si sporturi nautice, iar cei pasionati de arta si cultura, pot explora orasele luand la pas strazile.

Fara doar si poate, Rusia este o tara plina de povesti care merita descoperite, o istorie impresionanta, un contrast de culturi si un trecut politic indelungat.  Orasele rusesti se mandresc cu o arhitectura opulenta si design unic. Moscova, spre exemplu, este cel mai vechi oras din Rusia, acolo unde chiar si statiile de metrou ale orasului au o constructie grandioasa asemanatoare celei gasita in palatele tarii.

Piata Rosie a Moscovei merita vizitata cu prisosinta, fiind un loc impresionant datorita faimoaselor cupole ale Catedralei Sfantului Vasile. Tot aici, doritorii pot vizita muzeul Lenin unde exista cea mai faimoasa mumie din lume.

Sankt Petersburg, vechea capital a tarii, este considerat epicentrul cultural al Rusiei. Aici, turistii vor gasi un amestec ametitor de stiluri: Palatul Yelagin si Palatul Mikhailovsky amintesc de antichitate, cu coloane si structuri neoclasice, in vreme ce, casa sovieticilor din Sankt Petersburg ofera o imagine clara asupra arhitecturii sovietice.

Kremlinul este de asemenea o atractie turistica de neratat. Aceasta citadela ruseasca aduna anual mii de vizitatori dornici sa-i descopere toate catedralele si palatele. Calatoria cu trenul transiberian este un alt motiv pentru care Rusia devine o destinatie turistica spectaculoasa. Traseul este unul pitoresc care traverseaza campia Siberia, oprindu-se in unele dintre cele mai fascinante locuri din Rusia. Calatoria dureaza 7 zile si ofera o experienta unica.

Cei care prefera drumetiile, nu pot rata lacul Baikal, acesta fiind unul dintre cele mai mari lacuri din lume. Natura inconjuratoare ofera peisaje spectaculoase motiv pentru care efortul este pe deplin rasplatit. Mai sus putin, se poate ajunge si la muntele Elbrus, care face parte din Muntii Caucaz.

Aceasta este una din cele mai populare destinatii de drumetie din Rusia, datorita privelistei incantatoare, atat pe traseele pentru incepatori, cat si pentru cele destinate profesionistilor aflati in cautarea senzatii tari.