Exista mai multe semne care indica necesitatea vizitei la stomatolog in cel mai scurt timp. Locuitorii capitalei au acum la dispozitie clinica stomatologica Dental Crown Health din Bucuresti, unde sunt tratate inclusiv urgentele si unde toate serviciile sunt orientate spre binele si sanatatea pacientului.

Specialistii de la clinica de stomatologie din Nicolae Grigorescu explica semnele majore care ar trebui sa determine o persoana sa mearga la stomatolog.

Dureri dentare

Durerile dentare pot fi cauzate de mai multe probleme, cum ar fi cariile dentare, infectiile dentare sau chiar parodontoza. In momentul in care dintele este afectat pana la dentina si caria atinge nervul apar dureri dentare foarte pronuntate si acesta este un motiv pentru care se recomanda un drum de urgenta la medicul dentist, astfel incat sa fie prevenita infectia dentara si deteriorarea definitiva a dintelui.

Inflamatii la nivelul cavitatii bucale sau in zonele adiacente

Abcesul dentar se manifesta sub forma unei inflamatii, de cele mai multe ori la nivelul gingiei, insa, in momentul in care infectia este localizata undeva in zona dintilor de sus, aceasta se poate extinde si spre sinusuri, fara sa fie vizibila la nivelul gingiei. In aceste situatii se recomanda in mod categoric vizita la stomatolog pentru drenarea pungii de infectie si urmarea tratamentului prescris de medic pentru stoparea extinderii infectiei.

Fracturi dentare

Sunt numeroase situatii in care pot aparea fracturile dentare. Chiar si micile accidente pot duce la spargerea dintilor. Uneori este vorba despre o ciobire superficiala, in timp ce in alte cazuri poate fi vorba despre ruperea unei bucati mari din dinte si descoperirea nervului, caz in care durerea simtita de pacient este intensa si continua. In aceste situatii se recomanda vizita la stomatolog pentru a face primele demersuri in scopul de a repara dintele afectat. Cu cat vizita la stomatolog are loc mai repede, cu atat sansa de a salva dintele lovit este mai mare.

Sensibilitate la rece si la cald

Atunci cand peretele dintelui este slabit si permeabil poate aparea sensibilitatea la temperaturi crescute sau scazute, manifestata sub forma unei dureri intense de moment. In aceste situatii pacientul trebuie sa se prezinte la cabinetul stomatologic pentru a determina cauzele si pentru ca medicul sa aplice pe suprafata dintilor un tratament special.

Cel mai bun dentist din sectorul 3 | clinica de stomatologie din Nicolae Grigorescu cabinetstomatolog.ro

dentist

Specialistii de la cabinetstomatolog.ro ofera o gama completa de servicii stomatologice, cu ajutorul echipei formate din medici cu experienta, care lucreaza cu cele mai moderne echipamente, astfel incat pacientul sa beneficieze de servicii profesionale pentru sanatatea sa dentara.