Cele mai frumoase obiective turistice din Bruxelles

Belgia, taramul unde ciocolata este la ea acasa este o tara cu o capitala extrem de frumoasa. Bruxelles-ul este un oras extrem de interesant, care trebuie vizitat cel putin data de pasionatii de calatorii, iar lista obiectivelor turistice de aici este una atat de complexa, incat vizitatorii au nevoie de cel putin o saptamana pentru a se bucura de tot ce are de oferit acest loc!

Grand Place

Grand Place sau Piata Mare, asa cum mai este cunoscuta inima orasului este locul de unde pornesc numeroase straduite serpuinde, toate presarate cu terase si cafenele care mai de care mai interesante. Piata a fost ridicata in secolul al XII-lea, iar in prezent gazduiste unele dintre cele mai importante cladiri din oras, respective Primaria (Casa Regala) si Casa Brutarilor. De asemenea, aici pot fi admirate case ale fostilor brutari, iar arhitectura in sine a cladirilor este una deosebite, care atrage atentia prin detaliile interesant lucrate.

Atomium

Comparata deseori cu un OZN, Atomium este o cladire ce a fost ridicata in anul 1958, cu scopul de gazdui o importanta expozitie. Aceasta este disponbila si in prezent pentru publicul larg. Momentul este unul foarte inalt, realizat din materiale metalice, care ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de o priveliste interesanta dintr-una din cele 9 sfere. Atomium are o inaltime de 92 de metri, ridicandu-se frumos deasupra intregului oras.

Muzeul Ciocolatei

Se poate spune cu usurinta despre Muzeul Ciocolatei ca este un obiectiv turistic foarte gustos. Pasionatii de dulciuri pot descoperi aici secrete despre cum sunt realizate deliciile belgiene, iarla final se pot bucura de unele dintre cele mai gustoase praline din cate au mancat pana acum!

Parcul Jubileului

Intins pe o suprafata de 30 de hectare, Parcul Jubileului din Bruxelles este locul ideal in care turistii se pot relaxa impreuna cu cei dragi. O oaza impresionanta de verdeata, acest parc este deschis pentru vizitatori tot anul, fiind presarat cu banci unde turistii se pot odihni. Tot aici se gasesc si Muzeul Militar, dar si Muzeul Artelor, care isi deschid portile pentru cei interesati sa descopere informatii interesante si sa vada exponate minunate.