Clatite cu afine
Ingrediente
1 ou
1 ceașcă de făină
1 ceașcă de lapte
200 g afine
ulei de masline
4 linguri iaurt natural
Metodă
Se sparge oul într-un vas mare, se adauga făina, laptele și o mână mică de sare de mare.
Se amesteca totul împreună până când rezulta o compozitie asemeni unei băuturi, apoi se presoara afinele in vas.
Se incalzeste o jumătate de lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare de prăjit neacoperită, la o căldură medie, înclinând cu grijă tigaia pentru a împrăștia în mod egal uleiul.
Se adauga câteva linguri de aluat la tigaie, lăsând spațiu între fiecare, astfel încât acestea să aibă loc să se răspândească usor.
Se gateste timp de 1 pana la 2 minute sau pana cand apar bule mici pe suprafata clatitelor, iar bazele sunt aurite, apoi se intoarce cu atentie pe cealalta parte.
Când clatite sunt aurii pe ambele părți, se scot pe o farfurie.
Se repeta procesul cu aluatul rămas, adăugând un pic mai mult ulei în tigaie, dacă este necesar.
Se servesc clătitete cat inca sunt încă fierbinți, cu un pahar de iaurt și câteva fructe proaspete proaspete.
Banana și terci de scorțișoară
Ingrediente
Compozitia aluatului
160 g ovaz
600 ml lapte sau lapte organic de soia
Toppig
2 banane coapte
30 g fulgi de migdale
½ linguriță de scorțișoară
2 linguri de semințe de mac
sirop de artar sau miere.
Metodă
Pentru aluatul de baza, se pun ovăzul și laptele (sau 600 ml de apă) într-o tigaie mare, la foc mediu și se adauga un varf de sare de mare.
Se aduce la o temperatură de fierbere constantă timp de 5 până la 6 minute, amestecând adesea pentru a rezulta o cremă fină, iar daca este necesar se slăbeste cu lapte suplimentar.
Se serveste așa cum este, sau se pot urma pașii următori pentru a pregăti toppingul de banane și scorțișoară.
Se taie bananele fasii subtiri.
Se pun migdalele într-o tigaie uscată neacoperită, la o căldură medie, timp de 3 până la 4 minute, sau până când sunt usor aurii.
Se amestecă scorțișoara, semințele de mac și siropul de arțar sau miere, apoi se împarte compozitia în boluri.
Se imprastie bananele și migdalele deasupra, apoi se adauga puțin sirop de arțar sau miere.