Clatite cu afine

Clatite cu afine

Ingrediente

1 ou

1 ceașcă de făină

1 ceașcă de lapte

200 g afine

ulei de masline

4 linguri iaurt natural

Metodă

Se sparge oul într-un vas mare, se adauga făina, laptele și o mână mică de sare de mare.

Se amesteca totul împreună până când rezulta o compozitie asemeni unei băuturi, apoi se presoara afinele in vas.

Se incalzeste o jumătate de lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare de prăjit neacoperită, la o căldură medie, înclinând cu grijă tigaia pentru a împrăștia în mod egal uleiul.

Se adauga câteva linguri de aluat la tigaie, lăsând spațiu între fiecare, astfel încât acestea să aibă loc să se răspândească usor.

Se gateste timp de 1 pana la 2 minute sau pana cand apar bule mici pe suprafata clatitelor, iar bazele sunt aurite, apoi se intoarce cu atentie pe cealalta parte.

Când clatite sunt aurii pe ambele părți, se scot pe o farfurie.

Se repeta procesul cu aluatul rămas, adăugând un pic mai mult ulei în tigaie, dacă este necesar.

Se servesc clătitete cat inca sunt încă fierbinți, cu un pahar de iaurt și câteva fructe proaspete proaspete.

Banana și terci de scorțișoară

Ingrediente

Compozitia aluatului

160 g ovaz

600 ml lapte sau lapte organic de soia

Toppig

2 banane coapte

30 g fulgi de migdale

½ linguriță de scorțișoară

2 linguri de semințe de mac

sirop de artar sau miere.

Metodă

Pentru aluatul de baza, se pun ovăzul și laptele (sau 600 ml de apă) într-o tigaie mare, la foc mediu și se adauga un varf de sare de mare.

Se aduce la o temperatură de fierbere constantă timp de 5 până la 6 minute, amestecând adesea pentru a rezulta o cremă fină, iar daca este necesar se slăbeste cu lapte suplimentar.

Se serveste așa cum este, sau se pot urma pașii următori pentru a pregăti toppingul de banane și scorțișoară.

Se taie bananele fasii subtiri.

Se pun migdalele într-o tigaie uscată neacoperită, la o căldură medie, timp de 3 până la 4 minute, sau până când sunt usor aurii.

Se amestecă scorțișoara, semințele de mac și siropul de arțar sau miere, apoi se împarte compozitia în boluri.

Se imprastie bananele și migdalele deasupra, apoi se adauga puțin sirop de arțar sau miere.