Anticariatele sunt cunoscute drept principalii comercianti de carti vechi, numai ca multe dintre acestea mai desfasoara si o un alt tip de activitate, mai putin cunoscuta, aceea de achizitii carti.

Motivele pentru care oamenii pot lua decizia de a-si vinde volumele unor anticariate care cumpara carti sunt numeroase, iar beneficiile acestei activitati sunt foarte multe. Unul dintre acestea este faptul ca pot fi vandute carti de orice fel, cu conditia ca acestea sa se afle intr-o stare buna, fara urme grave de uzura sau deteriorare.

Totusi, unele dintre cele mai des intalnite volume din bibliotecile oamenilor si care pot fi vandute cu usurinta unui anticariat sunt:

  1. Anticariatele cumpara carti vechi

Prima categorie de carti care se afla printre cele mai cautate de anticariate si care pot fi vandute de proprietarii lor sunt cartile vechi. Acestea pot ajunge sa nu mai prezinte interes pentru posesorii lor, mai ales daca este vorba despre tineri, care sunt orientati mai mult spre tehnologie si digitalizare, motiv pentru care ar trebui sa se raspunda anunturilor de genul „cumpar carti vechi”.

In plus, acestia pot obtine si o suma mare de bani in schimbul lor, deoarece cartile vechi sunt adesea foarte valoroase.

  1. Carile de literatura

De asemenea, cartile de literatura se regasesc in orice biblioteca din casele romanilor, iar acestea pot fi vandute cu usurinta unui anticariat care cumpara carti, cum este si anticariatul online CumparCarti.ro, tocmai pentru ca este o categorie foarte populara in randul oamenilor.

Anticariate care cumpara carti | cumpar carti vechi | CumparCarti.ro

Anticariate care cumpara carti

  1. Cartile tehnice

Gasirea unor cumparatori pentru cartile din domeniul tehnic poate fi foarte dificila, iar cei care au in biblioteca astfel de volume si isi doresc sa scape de ele ar putea alege sa le vanda unui anticariat, obtinand un pret corect pentru acestea, in uram evaluarii acestora de catre anticari cu experienta.

  1. Carti scolare

Chiar si cartile ramase din perioada scolii si care nu mai sunt utile in prezent pot fi vandute unui anticariat, deoarece un astfel de cumparator de carti urmareste atat sa vina in ajutorul oamenilor care doresc sa scape de carti din biblioteca, oferindu-le acestora o noua viata, dar si diversificarea propriei colectii de volume.