Achizitionarea unui laptop ieftin din oferta companiei https://www.it-sh.ro este una din cele mai bune investitii pe care le pot face oamenii care nu au un buget suficient de mare pentru a investi intr-un model nou, ci doar un buget suficient pentru un laptop refurbished (in cazul in care isi doresc un model mai performant) sau second hand. Indiferent de ceea ce aleg, chiar si in cazul unui laptop nou, se poate intampla ca la un anumit moment dat, coolerul sa fie nefunctional, iar aceasta problema necesita diagnosticare si rezolvare de urgenta.

Cauzele nefunctionarii coolerului unui laptop ieftin si metodele de rezolvare ale acestei probleme

Atat modelele de laptopuri second hand, cat si cele noi sau refurbished sunt extrem de populare pentru ca sunt portabile, au dimensiuni compacte si in componenta lor exista piese componente foarte mici si inghesuite in carcasa. Prin urmare, laptopurile se incalzesc foarte usor, iar multi utilizatori se confrunta cu probleme precum cooler nefunctional.

Coolerul este acea componenta care mentine temperatura laptopului la cel mai bun nivel, astfel incat sistemul sa functioneze in parametri normal. Cand laptopul are un cooler nefunctional, utilizatorii pot observa semne si simptome si chiar pot primi mesaje directe pe ecranul dispozitivului.

Praful reprezinta inamicul numarul unu al coolerului de laptop. Cand praful se acumuleaza in ventilator, acesta nu se mai invarte asa cum trebuie pentru a asigura o buna ventilare a componentelor din interior. Praful poate duce la supraincalzire si temperatura crescuta are ca si principala consecinta faptul ca ventilatorul se roteste mai incet si se blocheaza complet. Acesta este motivul pentru care specialistii recomanda utilizatorilor sa vina cu laptopul la curatat cel putin de doua ori pe an.

Laptopuri second hand | Laptop ieftin | It-Sh.ro

laptopuri second hand

In afara de praf, mai exista si alte situatii care duc la defectarea coolerului. Se poate vorbi de problemele pe partea electrica, caz in care va fi nevoie de inlocuirea coolerului cu unul nou. Acest lucru poate fi efectuat numai in service iar, daca laptopul se afla inca in perioada de garantie, specialistii ItSh se vor ocupa de acest lucru.

Numai in cadrul unui service clientii vor afla natura si cauza defectiunii si vor efectua lucrarile de reparatie potrivite. In plus, dupa ce aceste probleme se vor remedia, cu siguranta clientii vor trebui sa tina cont si de achizitionarea unui cooler suplimentar.