In cabinetul unui medic specializat in obstetrica si ginecologie sunt cateva echipamente, obiecte de mobilier si instrumente specifice: scaun ginecologic, sonde si aparate cu ultrasunete, aparat ecograf, colposcop, aspirator, lampi de examinare, dispozitive de sterilizare si echipamente de monitorizare fetala, printre acestea aflandu-se si cardiotocograful.

Ce este un cardiotocograf si la ce se foloseste

In special in spitale, pe sectiile de nasteri, dar si in unele clinici de obstetrica-ginecologie, se foloseste un cardiotocograf, cu care se pot monitoriza starea de sanatate a fatului in burta mamei si contractiile uterine.

Cardiotocograful inregistreaza si afiseaza simultan doua informatii esentiale, atat in timpul sarcinii, cat si al travaliului: frecventa cardiaca fetala si contractiile uterine.

In acest fel, medicii au indicii clare despre starea de bine a fatului, despre intensitatea si frecventa contractiilor, pot detecta rapid suferinta fetala si pot evalua raspunsul fatului la stimuli.

Cum se alege un cardiotocograf

O oferta variata de monitoare fetale performante se afla in magazinul Med-Tehnica.ro. Produsele au touch screen, capacitate de stocare a datelor timp de mai multe zile, si numeroase alte dotari si optiuni.

Insa, pentru alegerea cardiotocografului potrivit, se va tine cont de aceste criterii importante:

  1. Functionalitate si performanta

Medicii care achizitioneaza un monitor fetal trebuie sa se asigure ca acesta are functionalitate adecvata pentru nevoile de monitorizare fetala. Pe langa monitorizarea continua a contractiilor si activitatii uterine si a frecventei cardiace fetale, este important ca el sa aiba si optiuni de inregistrare si de analiza a datelor.

  1. Usurinta in utilizare

Aparatele cu o interfata intuitiva si care sunt usor de folosit sunt indicate. Personalul medical trebuie sa poata opera cu usurinta monitorul fetal, pentru a obtine date precise.

Cardiotocograf | monitor fetal | Med-Tehnica.ro

Cardiotocograf

  1. Conectivitate si integrare

Inainte de achizitie trebuie verificat daca produsul ofera o calitate excelenta a semnalului. Semnalul stabil este esential pentru o monitorizare corecta a starii de sanatate a fatului si a contractiilor uterine.

In concluzie, cardiotocograful sau monitorul fetal este un dispozitiv medical util in timpul sarcinii si al travaliului, pentru monitorizarea starii de sanatate a fatului si a contractiilor uterine. Produsul se poate achizitiona de la Med-Tehnica, in functie de mai multe criterii, printre care: usurinta in utilizare, conectivitatea si functionalitatea.