Autori consacrati care au scris carti pentru copii

Cartile pentru copii sunt o comoara in orice casa in care se afla minim un copil. Lectura este o activitate foarte importanta inca de la cele mai fragede varste, iar a nu avea carti daca aveti copii, este o mare pierere pe toate planurile.

Lectura stimuleaza creierul, limbajul, intareste relatia dintre parinti si copii si ii ajuta pe micuti sa-si imagineze diverse scene. Este un act atat de benefic si atat de important pentru copii si parinti deopotriva.

Exista autori care scriu numai carti pentru copii, insa stiati ca anumiti mari autori ai lumii au scris si ei asemenea carti. Majoritatea lor au inceput sa scrie pentru copii cand li s-au nascut proprii copii sau nepoti. Iata cativa dintre acestia!

Pe langa celebra carte „Print si cersetor”, Mark Twain a scris o carte pentru copii, mai cu seama pentru fetite, numita „Advice to little girls” sau „Sfaturi pentru fetite”. In aceasta carte autorul scrie cateva trucuri pe care fetitele le pot aplica pentru a avea o viata mai buna in interiorul familiei lor. Multe dintre sfaturi sunt chiar haioase, insa unele sunt greu de aplicat.

James Joyce, marele prozator irlandez care a scris carti cu greutate, a scris si carti pentru copii. Povestea sa se numeste „The cat and the devil”, adica „Pisica si diavolul” si a fost dedicata nepotului sau. Desi are un titlu care nu pare potrivit pentru copii, firul povestii se invarte in jurul unui pod care trebuie construit pentru a lega doua orase. Diavolul ii promite primarului ajutorul sau cu conditia ca sufletul primei persoane care trece pe pod sa-i apartina. Primarul bate palma insa cand podul este gata, trimite o pisica sa se plimbe pe el. Desi inselat, diavolul nu se razbuna, ci se retrage din oras.

Cumpar carti vechi | cumparatori de carti vechi | cumparcarti.ro

cumpar carti vechi

Desi Lev Tolstoi si-a castigat reputatia de scriitor sobru, el scrie o carte pentru copii, „Classic tales and fables for children” care cuprinde pe paginile sale diverse povesti si fabule pentru cei mici. Cu un limbaj simplu si potrivit copiilor, acesta reuseste sa-i atraga in mrejele lecturii.

Suntem cumparatori de carti vechi, iar daca le aveti pe acestea sau alte carti vechi pentru copii si nu doriti sa le pastrati, nu ezitati sa le vindeti spre uimirea si incantarea micilor suflete care le vor cumpara. Accesand cumparcarti.ro veti afla despre cum cumpar carti vechi pentru a-i bucura pe cei din jur care au sete de lectura!