Gospodarii nu trebuie sa isi neglijeze lista de activitati de primavara din gradina proprie. Cum trece perioada de inghet, acestia trebuie sa ia in calcul tot ceea ce trebuie sa faca pentru a-si pune la punct gradina si pentru a avea promi fructiferi roditori, arbusti roditori, flori frumoase si legume crescute in gradina, ecologice si delicioase.

Principalele activitati de primavara din orice gospodarie

Primavara isi arata primele semne de prin copacii care inmuguresc imediat cum trece frigul. Fie ca este vorba despre copaci decorativi in gradina sau despre pomi fructiferi, este foarte importanta tunderea lor si toaletarea copacilor. Pe final de iarna este necesara toaletarea copacilor, cand acestia se afla in perioada de hibernare si punctele in care trebuie efectuate taierile pot fi usor identificate. Pentru ca totul sa mearga perfect, cel mai bine este ca gospodarii sa foloseasca o unealta profesionala pentru tunderea copacilor care va asigura si un rod mai bogat.

De asemenea, tot primavara este timpul perfect pentru ca gospodarii sa scape de buruienile din gradina. Pentru a face loc plantelor si florilor ce urmeaza sa fie plantate, primul pas este eliminarea buruienilor si plantelor moarte din gradina, care trebuie scoase cu tot cu radacina astfel incat sa nu creasca peste cele recent semanate. De asemenea, este foarte important ca pamantul sa fie sapat si afanat foarte bine, pentru ca plantele sa se prinda si sa creasca puternice. Se poate folosi ingrasamant natural cu balegar, resturi de legume (compost), coaja de ou sau zat de cafea, ce va asigura plantelor necesarul de nutrienti.

De asemenea, primavara gospodarii pot planta in gradina bulbii de flori, precum crinii, gladiolele sau piciorul cocosului si pot pregati sera de legume din timp. Tot primavara este tmpul perfect pentru a repara gardurile din gradina, pentru a le vopsisi pentru a inlocui ulucile rupte si a fxa mai bine gardul in pamant.

Nu in ultimul rand, daca o data cu venirea frigului foisorul din gradina a fost strans pentru a nu se deteriora, primavara este timpul perfect pentru a-l reamenaja si pentru a-l readuce la viata.