Anvelopele sunt cele mai importante elemente ale unui vehicul, de aceea necesita atentia sporita din parte profesionistilor dintr-un service auto autorizat. Acestea trebuie intretinute foarte atent iarna, pentru buna functionare a vehiculului si pentru a evita orice pericol la volan. Se pare ca, starea precara a anvelopelor este una dintre principalele cauze ale accidentelor in perioada rece a anului, si nu numai.

Potrivit reprezentantilor NordGarage.ro, odata ce afara isi fac aparitia zapada si gheata, condusul masinii prezinta un pericol mai mare, care poate provoca in afara de probleme mecanice, accidente serioase.

Cauzele uzurii anvelopelor pentru care soferii se prezinta la Nord Garage, service auto autorizat

Cand conduc o masina, multi soferi fac greseli care provoaca deformarea si uzura anvelopelor:

  • intarzie cu schimbarea anvelopelor

Multi soferi nu stiu cand trebuie sa schimbe anvelopele. Se recomanda verificarea acestora, iar daca adancimea cauciucului este mai mica decat 1,6mm, este timpul sa fie schimbate. Daca soferii nu schimba anvelopele timp de 10 ani, pericolele si riscurile sunt enorme.

  • presiunea din anvelope este incorecta

Atunci cand presiunea este prea mica sau mare, are loc deteriorarea anvelopelor. Presiunea corecta poate fi verificata in cartea masinii;

  • defectiuni la nivelul franelor

Atunci cand franele nu mai functioneaza asa cum ar trebui, anvelopele se uzeaza.

Consecintele conducerii cu anvelopele deteriorate

Daca soferii continua sa conduca o masina cu anvelope deteriorate, se vor uza si alte piese importante, ori vor exista consecinte ce tin de consum si altele asemenea. Concret, riscurile sunt urmatoarele:

  • consum crescut: vehiculul se deplaseaza mai dificil atunci cand rotile nu sunt in regula, consumand mai mult combustibil;

  • explozie: cand rotile se aplatizeaza, partile laterale se uzeaza, ceea ce poate provoca o explozie; chiar si cand au o presiune prea mare, anvelopele se pot sparge:

  • accident: cu o presiune inadecvata a pneurilor (scazuta), janta se poate atinge asfaltul, iar riscurile unui accident sunt mai mari;

  • distanta de franare mai mare: o presiune incorecta in pneuri inseamna cresterea distantei de franare cu pana la 4 metri.

Cine poate asigura soferii ca anvelopele sunt in stare buna?

Locuitorii capitalei ar trebui sa ceara parerea profesionistilor care se ocupa cu reparatii masini in sector 1, inainte ca problemele sa apara. Prevenind, riscurile sunt eliminate, iar masina va functiona la o calitate peste asteptarile soferilor.

Reparatii masini in sector 1 | service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto autorizat

Service-ul NordGarage.ro dispune de patru mecanici specializati care sunt pregatiti oricand sa ofere o diagnoza/ constatare gratuita soferilor. Orice intrebare legata de functionarea autoturismelor poate fi adresata acestora accesand sectiunea contact de pe site, ori printr-o vizita la service-ul din sector 1, Bucuresti.