Atunci cand oamenii se intreaba „Unde vand carti?”, ei isi doresc sa gaseasca un anticariat online care sa estimeze corect pretul acestora. Cel mai simplu mod de a sti cat valoreaza cartea vanduta este sa verifice numarul aproximativ al copiilor similare oferite in prezent. In acest sens, sunt de mare ajutor motoarele de cautare special destinate cartilor, care in functie de numele autorului, titlu si ISBN pot afisa masura in care produsul se gaseste pe piata in aceeasi forma.

Unde vand carti? Aspecte de luat in considerare inaintea vanzarii

Reprezentantii Anticariat-Carti.com considera ca mai importanta caracteristica a unei carti care urmeaza a fi vanduta este starea acesteia. O carte care are defecte semnificative nu va merita o suma mare de bani, cu siguranta. In acelasi timp, este foarte posibil sa nu fie acceptata de anticariat. Acest lucru se intampla din respect pentru urmatorul client, care isi va dori un exemplar atractiv, in stare buna.

Majoritatea cartilor publicate la inceputul secolului XX au fost vandute cu o supracoperta. Aceasta nu are numai rol decorativ, ci este o parte delicata a cartii. O supracoperta care se afla in conditii precare poate reduce valoarea unei carti cu mai mult de 50% si poate ingreuna gasirea unui cumparator. In cazul in care considera ca volumul este rar, vanzatorii trebuie sa se asigure cercetand in spatiul online sau in librarii daca acea copie pe care o detin se potriveste cu originalul.

Unde vand carti | Cumparatori de carti vechi | Anticariat-Carti.com

Unde vand carti

Reprintarea editiilor: unii editori s-au specializat in reprintare, avand un pret mult mai accesibil. Editori ca si: Walter J. Black, SunDial, Triangle, Collier si altii asemenea ar folosi placile de tiparire de la editorul original si procesul de reprintare ar avea loc cu mult timp dupa ce volumul a devenit popular. O modalitate de a afla daca volumul detinut este reprintat este prin compararea numelui editorului de pe cotorul cartii cu numele celui de pe pagina de titlu.

Cei care vor sa vanda un volum valoros catre anumiti cumparatori de carti vechi se pot asigura de numarul editiei. Exista ghiduri in acest sens, pentru identificarea primelor editii si eliminarea confuziei in acest sens.