Viitorul lui Opel Grandland prinde incet-incet contur, iar acesta este electric. Anuntand o investitie de 130 de milioane de euro intr-una dintre fabricile sale, Opel ofera cateva detalii despre inlocuitorul electric al acestui model SUV compact.

Opel comercializeaza deja mai multe modele electrice, cum ar fi Mokka Electric, Zafari-e Life, Combo-e Life si Corsa-e. Un nou model este asteptat sa fie adaugat in curand la aceasta gama. Pentru a produce acest vehicul, producatorul german a anuntat ca va primi o investitie de 130 de milioane de euro din partea Stellantis pentru fabrica sa din Eisenach, Germania.

Noul model este succesorul electric al lui Opel Grandland. Membrul grupului Stellantis nu precizeaza daca se pastreaza numele SUV-ului. Insa un lucru este sigur, acest nou vehicul electric se bazeaza pe platforma STLA Medium. Acesta ar trebui sa poata transporta o baterie de 104 kWh, astfel incat sa aiba o autonomie maxima de 700 de kilometri.

Un var tehnic al noului Peugeot 3008?

Conform datelor comunicate deja de Stellantis, platforma STLA Medium poate fi folosita si pentru a genera intre 170 si 245 de cai putere. Aceasta ar trebui sa serveasca drept baza si pentru noul Peugeot 3008, care ar fi astfel un var al inlocuitorului electric al lui Opel Grandland.

Eisenach, locul de nastere al modelului Opel Grandland

Reamintim ca uzina din Eisenach produce deja din 2017 prima generatie Grandland. Restilizat in 2022, SUV-ul compact este disponibil pe benzina, diesel si, de asemenea, ca hibrid plug-in. Investitiile realizate de Opel au in mod clar scopul de a moderniza infrastructura uzinei pentru a produce noua generatie electrica a lui Grandland.

Productia modelului electric care inlocuieste Opel Grandland este programata sa inceapa in a doua jumatate a anului 2024. Prin urmare, modelul ar trebui, in mod logic, sa fie prezentat la inceputul anului.

3 intrebari despre SUV-ul electric

  • Noul Opel Grandland va fi electric?

Da, inlocuitorul lui Opel Grandland va fi comercializat intr-o versiune electrica. SUV-ul compact – nu este inca clar daca va pastra numele Grandland – se bazeaza pe platforma STLA Medium a grupului Stellantis. Puterea sa ar putea fi cuprinsa intre 170 si 245 de cai putere. Ar putea fi un var tehnic al noului Peugeot 3008.

  • Care va fi autonomia electrica a acestui model?

Avand in vedere ca se bazeaza pe platforma STLA Medium a Grupului Stellantis, acest nou SUV electric comercializat de Opel ar putea avea la bord o baterie de 104 kWh. Acest lucru inseamna ca autonomia electrica ar putea ajunge la 700 de kilometri in cel mai bun caz.

  • Care este data de lansare a noului SUV electric de la Opel?

Inlocuitorul electric al lui Opel Grandland este programat sa fie introdus candva in 2024. Productia este programata sa inceapa la uzina din Eisenach in a doua jumatate a acelui an.