Uniforma medicala este obligatorie in orice institutie medicala, fie ca este vorba de spitale, clinici, cabinete, laboratoare si alte spatii destinate diagnosticarii si ingrijirii unor pacienti cu diverse afectiuni.

Trecand peste rolul ei esential, si anume acela de a proteja cadrele medicale de virusurile, bacteriile si alti microbi cu care intra in contact zi de zi, uniforma mai are un rol: unul estetic, care este mai relevant in cazul clinicilor stomatologice in care sunt tratati si copiii.

In acest caz, un halat medical colorat poate face minuni, ajutandu-i pe cei mici sa coopereze pentru diversele proceduri medicale de care au nevoie.

Halatul medical colorat – un echipament cu rol psihologic

Dupa cum se stie, copiii, mai ales cei mai mici dintre ei, sunt atrasi de culori – sa fie cat mai multe si cat mai stridente. De aceea, daca pasesc intr-un cabinet stomatologic si se simt nesiguri si speriati, culorile pot fi cele care sa le distraga atentia.

In majoritatea cabinetelor pentru copii predomina, pe pereti, culori care au un rol terapeutic, de calmare sau de inducere a sigurantei, cum ar fi verde, turcoaz sau nuantele pastelate. Unii specialisti pluseaza chiar si au uniforme medicale Disney, cu caractere care sunt foarte iubite de cei mici.

Uniforme medicale Disney | Halat medical colorat | MediFashion.ro

halat medical colorat

In momentul in care vad culoare in jurul lor si observa personaje din desenele animate pe uniformele medicilor si asistentilor medicali, copiii incep sa scape de sentimentul apasator al fricii si se linistesc. Daca toate acestea sunt completate si de zambete si incurajari, totul merge intr-o directie buna, iar micutii vor fi mult mai deschisi sa coopereze cu specialistii.

In magazinul MediFashion.ro sunt mai multe produse de acest tip, colorate, jucause, interesante, care aduc buna dispozitie in orice cabinet in care sunt tratati micutii pacienti. Cadrele medicale pot alege halate medicale cu Minnie si Mickey Mouse, cu animalute, cu Winnie the Pooh, dar si cu alte personaje indragite de copii. Uniformele nu sunt doar aspectuoase, ci sunt de foarte buna calitate, rezistente, flexibile si in diferite marimi.

In concluzie, pe langa rolul utilitar al unei uniforme medicale, si anume acela de a proteja de microbi, ea mai are si unul psihologic, prin care ii face sa se simta confortabil pe pacientii mici si mari in fata actului medical.