Uleiul esential de lavanda este unul dintre cele mai utilizate produse BIO din categoria aromaterapie. Uleiul induce o stare de relaxare si trateaza anxietatea, infectiile fungice, alergiile, depresia, insomnia, eczema, greata si crampele menstruale.

Uleiul de lavanda, cunoscut si sub denumirea sa stiintifica – Lavandula Augustifolia, este un tip de ulei esential obtinut din floarea de lavanda, cultivata astazi la nivel mondial. Cei interesati pot gasi uleiul pe Zabe.ro, alaturi si de alte produse BIO .

Afla principalele beneficii pe care le are asupra sanatatii acest tip de produs BIO

Reprezentantii Zabe.ro recomanda utilizarea uleiului de lavanda dintr-o multime de motive, printre care cele mai importante sunt urmatoarele:

1. Obtinerea unui somn de calitate

Indiferent de mediul in care traieste o persoana, pentru ca aceasta sa aiba un stil de viata sanatos, baza foarte importanta este somnul. Uleiul de lavanda este solutia pentru noptile agitate, aducand cu sine un somn profund si odihnitor. Este, asadar, solutia optima pentru insomnie – un studiu demonstreaza ca inhalarea uleiului de lavanda de doua ori pe saptamana timp de 20 de minute imbunatateste calitatea somnului si are beneficii asupra sistemului nervos.

2. Elimina stresul

Uleiul de lavanda elimina stresul si anxietatea. In tratamentele pentru starile de anxietate recomandate de specialisti se regaseste chiar si uleiul de lavanda. In acest sens, au fost dezvoltate studii care au demonstrat ca administrarea unui tratament cu aromaterapie timp de 6 saptamani a redus anxietatea unui grup de persoane, avand aceleasi rezultate ca si ale unui tratament medicamentos.

3. Combate infectiile fungice

Nu doar ca are beneficii asupra mintii, dar si asupra corpului. Avand atat proprietati antibacteriene, cat si antifungice, uleiul de lavanda trateaza afectiunile de la nivelul pielii.

Produse BIO | Zabe.ro

Uleiul esential de lavanda

4. Elimina migrenele

Uleiul de lavanda inhalat timp de 15 minute poate elimina durerile de cap suparatoare.

5. Imbunatateste calitatea pielii

Uleiul de lavanda este cunoscut si pentru efectele sale antioxidante, cat si antiinflamatorii, ceea ce il face potrivit pentru tratamentele asupra pielii, putand fi cu succes introdus in rutina zilnica. In acest sens, pot fi introduse 1-2 picaturi de ulei in crema sau lotiunea preferate, utilizand-o in continuare in mod normal.