Tensiometrele validate clinic sunt utile pentru toate persoanele care vor sa isi monitorizeze tensiunea arteriala, mai ales pentru cei care sufera de hipertensiune.

Medicii recomanda persoanelor predispuse afectiunilor cardiace sa foloseasca aceste aparate pentru a urma un tratament potrivit si pentru a evita efectele negative ale hipertensiunii arteriale prin medicamentatie corespunzatoare.

Tipuri de tensiometre

Pentru ca exista o diversitate mare de tensiometre pe piata trebuie luate in considerare cateva aspecte inainte de a se achizitiona modelul cel mai eficient.

Exista tensiometru automat de brat sau tensiometru digital de incheietura care se foloseste printr-o simpla apasare pe buton. Majoritatea tensiometrelor destinate utilizatorilor casnici au o utilizare complet automata si sunt dorite inclusiv de catre persoanele mai in varsta sau mai putin experimentate. Al doilea tip de tensiomentru este cel semi-automat sau mecanic care este prevazut cu o pompita care se umfla si se dezumfla.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza un tensiometru este dimensiunea mansetei. Pentru a obtine cat mai corect masuratorile, este ideal ca manseta ce se infasoara in jurul bratului sa fie usor de ajustat si adecvata. Potrivit recomandarilor medicale, manseta unui tensiometru de brat ar trebui sa acopere o treime din distanta de la umar la cot. Totodata, inchiderea trebuie sa fie suficient de stransa. Cele mai multe tensiometre au mansete intre 22 si 33 de cm. Trebuie retinut faptul ca datele pot fi gresite daca manseta nu se aseaza corespunzator.

Tensiometre | masa de operatie | Med-Tehnica.ro

Tensiometre

Care sunt functiile tensiometrului?

Cum este si in cazul meselor de operatie, aparatele de masurat tensiunea indeplinesc o multime de functii. Functia de memorare pentru masurarea tensiunii ofera posibilitatea monitorizarii si compararii rezultatelor. Majoritatea dispozitivelor de acest tip au functie de indicare a aritmiei, afisaj LCD usor de citit si suficient de mare, conectare Bluetooth si oprire automata.

Med-Tehnica.ro ofera o colectie surpinzatoare de tensiometre mecanice, digitale si cu stetoscop, care vor ajuta oamenii sa isi masoare tensiunea in mod corespunzator. Tot aici, exista o gama larga de echipamente medicale de inalta calitate care utilizeaza tehnologie germana moderna, raportul calitate-pret fiind unul foarte avantajos pentru toti clientii.