Anul acesta va oferi planetei putin mai multa siguranta decat anul trecut. Acest lucru s-a reflectat imediat in decizia designerilor de a transforma podiumurile intr-o sursa de inspiratie emotionala, care este radical diferita de tendinta de anul trecut, cand casele de moda preziceau viata in pijamale si treninguri.

Ce dicteaza moda in anul 2022?

  • Piese vestimentare cu talie inalta

Talia inalta a fost dintotdeauna si ramane unul dintre cele mai atractive elemente ale figurii feminine, caruia designerii vestimentari ii acorda o atentie deosebita. S-a decis accentuarea taliei in sezonul toamna-iarna 2021/2022, trecand la un nivel putin mai ridicat decat de obicei.

Cine va purta o fusta rosie cu talie inalta, poate fi in centrul atentiei. Este indicat sa se aleaga bluza in functie de caz. O bluza pe corp este potrivita pentru o intalnire de afaceri. Daca exista un eveniment solemn – o bluza de catifea spectaculoasa.

Pantalonii cu talie inalta sunt o solutie universala care poate fi combinata atat cu un top modern, cat si cu un pulover mare din tricot grosier.

  • Maneci bufante

Se poate spune cu incredere ca aceasta tendinta este un fel de noutate, dar este strans legata de modelele supradimensionate, care se afla in varful popularitatii de cativa ani. Lejeritatea, si libertatea de miscare sunt elemente cheie in lumea modei pentru 2022.

Accentul pus pe partea superioara a corpului feminin este tendinta sezonului curent. O rochie voluminoasa cu curea si maneci bufante va ajuta la crearea unui look modern.

Potrivit celebrilor bloggeri de moda, partea de jos poate fi orice – o fusta, pantaloni scurti, jambiere sau pantaloni largi. Fiecare femeie alege ceea ce doreste.

  • Pantaloni de piele

Pantalonii din piele sunt o necesitate pentru garderoba femeilor in 2022. Look-ul poate fi creat atat cu jambiere din piele ecologica care se potrivesc siluetei feminine, cat si cu ajutorul unor pantaloni din piele cu fit drept sau chiar lejer. In ceea ce priveste culorile, se poate experimenta – alegerea este rosu, bej, kaki.