Vara a venit si vrem sa ne bucuram din plin de soare si mare, insa ne ne framantam cum sa scapam de parul urat de pe corp. Exista doar doua moduri reale de a le face sa dispara definitiv: epilarea electrica si laserul. Epilarea definitiva poate fi solutia ideala pe care ne-o poate oferi un salon de infrumusetare din sectorul 1. Specialistii de la JoyaSalon.ro ne ofera informatii valoroase cu privire la epilarea definitiva.

Epilare definitiva: care sunt aceste tehnici?

  • Epilarea electrica (numita si electroliza): aceasta tehnica de indepartare a parului se bazeaza pe un ac mic, cu un mini electrod care aluneca de-a lungul fiecarui fir de par. Practicianul trece apoi un soc electric care distruge firul de par, impiedicand reaparitia. Metoda este lunga: o sesiune poate trata doar o zona mica si, in ciuda progresului, exista intotdeauna riscul unei cicatrici usoare.

  • Laserul: dezvoltat in urma cu aproximativ zece ani, laserele au inlocuit treptat epilarea electrica. Mai repede, pot trata suprafete mari, cum ar fi picioarele, cu rezultate satisfacatoare. Laserul produce un fascicul de lumina absorbit de punctele intunecate, firele de par in acest caz. Odata atins, parul este distrus. Insusi principiul metodei explica faptul ca este potrivit in special pentru femeile cu pielea alba si parul negru.

Rezultatele sunt finale?

Desi rezultatele acestei tehnici sunt impresionante, acestea nu permit indepartarea totala si permanenta a parului. Daca laserul elimina un numar mare de fire de par, nu le distruge pe toate. In cele mai bune cazuri la sfarsitul tratamentului, aproximativ 80% dintre firele de par nu mai cresc. In sfarsit, trebuie sa stiti si ca laserul nu protejeaza impotriva cresterii posibile a parului legat de varsta. Intr-adevar, odata cu abordarea menopauzei, modificarile hormonale care au loc pot avea consecinte asupra cresterii parului.

Epilarea definitiva este dureroasa?

Putin, dar foarte suportabil. Durerea care insoteste trecerea laserului este similara cu cea pe care o simti in timpul unei depilari traditionale cu ceara. Indepartarea parului de pe buza superioara este deosebit de neplacuta, deoarece aceasta zona extrem de sensibila. In ceea ce priveste axila si linia de bikini, intensitatea durerii este mai mare decat pe picioare, deoarece pe aceste parti ale corpului densitatea firelor de par pe mm este foarte mare.

Epilare definitiva în Bucuresti | Salon de infrumusetare din sectorul 1 | JoyaSalon.ro

epilare definitiva în Bucuresti

Epilare definitiva – contraindicati

Soarele este inamicul laserului: pentru a evita orice risc de depigmentare, nu ar trebui sa incepeti tratamentul cu epilare definitiva în Bucuresti daca va intoarceti din vacanta si pielea dumneavoastră este bronzata. Dupa tratament, trebuie sa astepti cel putin o luna inainte de a reveni la soare: pielea este slabita, pot aparea pete maronii. De asemenea, trebuie sa evitati laserul daca urmati un tratament bazat pe medicamente fotosensibilizante.