Pe masura ce copilul dumneavoastra creste, puteti incepe sa va intrebati daca are nevoie de un aparat dentar si cum va puteti da seama daca exista aceasta nevoie. Este important sa duceti copilul la dentist inca din primul an de viata. Detectarea precoce a problemelor ortodontice si urmarea unui tratament ortodontic va preveni orice complicatii in viitor.

Specialistii de la DentaGo, stomatologie pentru copii in sector 6, va vin in ajutor cu cateva sfaturi. Daca observati oricare dintre aceste simptome la copilul dumneavoastra, cautati un ortodont cat mai curand posibil pentru a vedea daca are nevoie de un aparat dentar!

  1. Pierderea timpurie sau tarzie a dintilor

Daca observati ca juniorul isi pierde dintii prea devreme sau prea tarziu, ar putea fi nevoie de un aparat dentar. Pierderea precoce poate determina migratia mugurilor permanenti catre spatiile goale. Pierderea intarziata a dintilor poate provoca, de asemenea, probleme in ceea ce priveste alinierea dintilor.

  1. Pozitionarea necorespunzatoare a maxilarului

Daca cele doua arcade nu se potrivesc corect, pot aparea diverse probleme. Cand dintii copilului nu se aliniaza in mod corespunzator, pot face dificila mestecarea si pot provoca muscaturi frecvente ale obrazului sau limbii. A detecta din timp problemele maxilarelor poate duce la un tratament timpuriu corect.

  1. Dinti aglomerati

Cand dintii copilului se suprapun sau sunt prea apropiati pot aparea diverse probleme cum ar fi muscatura incorecta, mestecarea dificila, respiratia urat mirositoare, dificultati in igienizarea corecta a dintilor, deci un risc crescut de aparitie a cariilor dentare. Un aparat dentar ar putea rezolva aceasta problema prin repozitionarea dintilor intr-o pozitie corecta.

  1. Suptul degetului sau a suzetei un timp indelungat

Daca juniorul obisnuieste sa suga degetul, s-ar putea sa fie nevoie de un aparat dentar deoarece acest obicei deformeaza pozitia dintilor pe arcada. Majoritatea copiilor se opresc din suptul suzetei si a degetului intre 2-3 ani, insa daca acest obicei continua si cand apar dintii permanenti, s-ar putea sa fie nevoie de un aparat dentar.

  1. Respiratia

Copiii care respira pe gura vor sta mereu cu gura deschisa, ceea ce afecteaza aspectul fetei si cresterea dintilor. Intrucat limba nu este capabila sa stea la locul ei, copilul poate dezvolta o fata alungita cu maxilare inguste. Acest lucru creaza mai putin spatiu pentru cresterea dintilor permanent, situatie care duce la nevoia de bretele.

Tratament ortodontic | pedodontie in Orizont | stomatologie pentru copii in sector 6 dentago.ro

pedodontie in Orizont

DentaGo este o pedodontie in Orizont, loc in care copiii pot beneficia de consultatii ortodontice inca de la cele mai fragede varste. Doar accesati dentago.ro, vizualizati serviciile si ofertele de pret, iar apoi nu ezitati sa faceti o programare la consultatie!