Contrar asteptarilor, specialistii incurajeaza tot mai mult achizitionarea calculatoarelor second hand ca o alternativa mult mai buna ca pret fata de cele noi. Nu toata lumea dispune de un buget generos care sa fie folosit pentru o astfel de achizitie, exista si persoane care au nevoie de un calculator pentru functiile sale de baza. De exemplu, calculatorul poate sa fie folosit in scop de relaxare, afaceri sau chiar educational.

Astfel, cei care intentioneaza sa isi utilizeze gadgetul doar pentru cateva functii elementare ca scrierea documentelor word, folosirea email-ului sau a retelelor de socializare pot lua in considerare calculatoarele second hand cu specificatii bune. Din fericire, exista si calculatoare la mana a doua care sunt dotate cu functii performante, fiind utile si in gestionarea sarcinilor complexe. Inainte de achizitie, toti cumparatorii trebuie sa se asigure ca verifica urmatoarele componente.

Memoria RAM

Memoria RAM este raspunzatoare pentru modul de functionare a gadgetului in momentul in care sunt deschise mai multe aplicatii in acelasi timp. Niciun calculator nu trebuie sa aiba sub 2 GB de memorie RAM, deoarece este o cerință esențială pentru a rula in parametri optimi orice sistem de operare modern, cum ar fi Windows 7 și Windows 8.

Bateria

Bateriile unui laptop nu au o durata lunga de viata, motiv pentru care trebuie sa se acorde o atentie sporita in cazul laptopurilor second hand. Specialistii recomanda sa nu se achizitioneze un astfel de gadget mai vechi de trei ani, pentru ca, dupa aceea, exista posibilitatea de a exista probleme la baterie.

Calculatoare second hand | laptopuri second hand | Calculator-Ieftin.ro

Calculatoare second hand

Monitorul

Monitorul este o alta componenta care trebuie sa fie verificata cu mare atentie. In cazul in care exista pixeli morti sau linii ciudate care apar pe ecran, cel mai probabil produsul nu poate sa fie folosit la capacitatea sa maxima. Intr-o astfel de situatie, acesta trebuie inlocuit sau dus la garantie. Din fericire, multe dintre magazinele online specializate in produse sh ofera garantie generoasa, la fel cum este si in cazul site-ului Calculator-Ieftin.ro, care cuprinde o gama larga de dispozitive electronice.

Cu alte cuvinte, inainte de achizitie sau de confirmarea pastrarii gadgetului, orice utilizator trebuie sa efectueze verificarile de mai sus, pentru a se asigura ca totul functioneaza in parametri optimi.