Rosul este, fara indoiala, nuanta clasica de ruj care se regaseste in colectia de machiaj a fiecarei femei. Indiferent de ocazie, pur si simplu nimeni nu poate da gres cu buzele rosu ca focul. Si pe buna dreptate, aceasta nuanta universala emana incredere intr-un singur gest.

Cu adevarat atemporal – rujul rosu dateaza de la Cleopatra, despre care se spune ca si-a creat propriile rujuri rosii folosind insecte zdrobite in Egiptul antic. Socant sau nu, insectele zdrobite se gasesc si astazi in produsele cosmetice. Gandacul Cochineal, originar din Mexic si America Centrala, este considerat o metoda rentabila de a produce in masa pigmenti rosii. Se stie ca aceasta specie de gandaci isi obtine culoarea rosie prin consumul de fructe de padure rosii si este zdrobita pentru a produce pigmentul rosu rubiniu carmin – un ingredient gasit pe majoritatea etichetele produselor cosmetice, in vopsele si chiar in alimente si bauturi. Aproximativ 1.000 de gandaci sunt zdrobiti pentru a face doar un tub de ruj.

Produse de make up din formule vegane

Din ce în ce mai multe branduri se angajeaza sa le creeze, insa nuantele sunt destul de greu de recreat. De multe ori, rujurile rosii vegane pur si simplu nu vor avea aceeasi saturatie si intensitate indrazneata cu care femeile sunt obisnuite.

Hourglass a incearcat sa dezvolte o alternativa cu zero subproduse de origine animala si zero insecte, fara a sacrifica calitatea si performanta. Trei ani de zile au durat cercetarile si testele inainte de a introduce primul ruj rosu vegan. Desi gasirea unui inlocuitor vegan, fara cruzime, al carminului, cu aceeasi colorare de inalta calitate, nu a fost o performanta usoara, consumatorii pot spera ca acesta este doar inceputul.

Toata lumea inca asteptam ca alternativele fara carmin sa nu mai fie o exceptie si sa devina noua normalitate. Fondatoarea Hourglass, Carisa Janes este de parere ca reusita ei va impinge marcile, intreprinderile si producatorii sa gaseasca cu adevarat alternative vegane care nu numai ca sunt la fel de bune, dar pot avea potential si performante mai bune.