Persoanele care se simt in permanenta obosite si fara pic de vlaga, dar nu doresc sa faca exces de cafea, de bauturi energizante sau de bauturi pe baza de cofeina, cele care doresc sa isi ajute organismul slabit si stresat trebuie sa consume cat mai multe sucuri naturale. Un pahar de suc natural contine elementele necesare pentru a face fata problemelor si stresului de peste zi. Sucul nu este greu de preparat si ajuta nu numai la eliminarea oboselii, ci si la recapatarea poftei de viata si hranirea organismului, cresterea rezistentei la boli si detoxifiere.

Ce sucuri naturale sa consumi pentru efect regenerator si revigorant?

Exista numeroase sucuri naturale pe care oamenii le pot consuma in loc de cafea sau de bauturi energizante. Un pahar de suc de legume sau de fructe este asimilat aproape imediat in organism, in 10-15 minute de la consum si este folosit pentru hranirea si regenerarea tesuturilor. Sucurile de legume si fructe au efect detoxifiant si imbunatatesc metabolismul, continand aminoacizi, minerale, saruri, enzime si vitamine, cu conditia sa fie proaspete, crude, fara conservanti.

Sucul de portocale este o bogata sursa de potasiu, de magneziu, de vitamine din complexul B, de acid folic. Sucul de portocale se poate combina cu iaurt, cu ulei de in (o lingurita) si cu miere. Pe de alta parte, sucul de spanac ofera energie, este bogat in fier, in betacaroten, in vitamina C si in potasiu si sodiu. Sucul de spanac poate fi combinat cu telina si cu apa pentru o consistenta cat mai placuta.

Sucul de sfecla rosie este cel mai puternic energizant natural, plin de vitamine si minerale. Se poate combina cu sucul de morcov sau de alte radacinoase. Sucul de catina este un puternic energizant, creste rezistenta in fata bolilor si ajuta la refacerea organismului in conditii de convalescenta. Acesta poate fi combinat cu suc de morcovi si de grepfruit.

Aliatii imunitatii sunt sucul de lamaie si de ghimbir. Sucul de lamaie poate fi preparat din lamai galbene sau verzi, in care se poate adauga menta si apa. Sucul de rodii este o sursa puternica de antioxidanti si are proprietati anticancerigene, regland totodata nivelul de colesterol.