Prajitura Fiesta este o prajitura apetisanta si pitoreasca, inspirata in aspect si aroma de celebra prajitura de gustare. Foarte moale si cremoasa, te va duce inapoi in timp!

Perfecta pentru orice ocazie, cum ar fi zilele de nastere sau sarbatorile, prajitura Fiesta combina doua arome, cum ar fi portocala si ciocolata, care impreuna ofera o adevarata explozie de gust. Daca o preparati pentru copii, puteti inlocui toppingul de rom cu suc de portocale sau, eventual, cu un topping de zahar si apa.

Hai sa facem impreuna prajitura Fiesta!

Pentru blat

aproximativ 4 – 5 oua medii

faina 00 120 g

40 g amidon de cartofi

150 g zahar pudra

coaja rasa de la o portocala

1 varf de cutit de sare

Pentru crema:

4 galbenusuri medii

80 g zahar pudra

500 ml lapte integral

40 g amidon de porumb

portocala sucul si coaja de la o portocala

Pentru topping:

250 g ciocolata neagra

200 ml de smantana proaspata

Pregatire

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel electric timp de aproximativ 20 de minute. Ar trebui sa obtineti un amestec pufos si usor. Adaugati faina si amidonul si amestecati usor de jos in sus, pentru a nu desface amestecul. De asemenea, se adauga sare si coaja rasa de portocala.

Se toarna amestecul intr-o forma rotunda de tort de 24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace la 170 de grade, in cuptorul static preincalzit, timp de aproximativ 45 de minute. Se verifica daca scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema de portocale: se incalzeste laptele cu coaja intreaga a unei portocale. Intre timp, intr-un castron mic, bateti galbenusurile de ou cu zaharul cateva momente.

Se adauga amidonul cernut, se amesteca si apoi se adauga sucul de portocale. Se toarna laptele fierbinte peste smantana, strecurand-o. Se amesteca rapid si se pune totul inapoi in oala pentru a continua gatitul la foc mic.

Dupa cateva minute, crema de portocale se va fi ingrosat, se ia de pe foc si se toarna intr-un recipient lat si putin adanc. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

Umpleti cu crema de portocale (o puteti pune intr-o punga de patiserie pentru a o distribui uniform). Se acopera cu al doilea disc umed si se da la frigider timp de o ora.