Xiaomi este o marca foarte cunoscuta in randul pasionatilor de tehnologie, a dependentilor de produse high-tech. Marca tocmai a surprins pe toata lumea dezvaluind RedmiBook 14, primul sau laptop de pe piata.

Xiaomi este un veritabil mastodont in China. Marca, fiind compusa din mai multe serii, precum Mi, propune, implicit, o multime de produse. De altfel, Xiaomi este cunoscut pentru telefoane bune, precum Redmi Note 7 sau Pocophone F1, dar si pentru aspiratorul conectat Wi-Fi. De data aceasta marca a decis sa se instaleze intr-un sector in care nu a propus niciun produs pana in prezent. Acest sector este cel al laptop-urilor. Un laptop de la Xiaomi? Da, ai auzit bine.

RedmiBook 14, un laptop care concureaza cu Huawei MateBook Pro sau cu MacBook Air?

De fapt, marca a surprins pe toata lumea cu acest anunt al lansarii unui laptop care este botezat RedmiBook 14. Dupa cum se poate vedea si online, ca urmare a primelor poze postate de constructor, acest produs propune un design ultra fin, de 17mm, pentru o greutate de 1,5 kilograme. Ne-ar fi placut, fara indoiala, ceva mai lejer, dar poate va urma si asa ceva.

Xiaomi a optat nu pentru o carcasa din plastic, ci pentru una din metal. De altfel, marca si-a echipat laptopul cu mai multe grile de aerisire, pentru a disipa la maxim caldura si pentru a evita o incalzire excesiva a laptopului. Acest nou venit, dupa cum ii indica si numele, va fi dotat cu un ecran de 14 inchi, un ecran FULL HD care afiseaza o rezolutie de 1920X1080 pixeli. Xiaomi a optat pentru un procesor pe masura. In realitate, procesorul principal va purta stampila Intel. Astfel, clientul va avea posibilitatea de a alege intre un Intel Core i5-8265U si Intel Core i7-8565 @4.60Ghz. Xiaomi a mizat pe Nvidia si pe o placa video GeForce MX250, pentru a economisi energie si pentru o mai buna autonomie a laptopului.

RedmiBook 14 este dotat cu 8GB memorie. In ceea ce priveste capacitatea de stocare, clientul va putea alege intre un SSD 256 GB si SSD 512 GB. Xiaomi si-a mai dotat primul laptop cu o mufa jack de 3,4 mm, cu un port HDMI si cu doua porturi USB 3.0 si cu un port 2.0.