Opera Frankestein se afla printre cele mai populare recenzii de carti pentru ca a prezentat prima poveste horror scrisa vreodata. In mod evident, pasionatii de horror vor gasi povestea doctorului Frankenstein extrem de fascinanta si vor putea invata mai multe despre loialitate si iubire. Astfel, cartea poate fi citita cu usurinta de iubitorii de lectura, indiferent de varsta, datorita faptului ca Mary Shelley foloseste un limbaj accesibil, iar faptele sunt relatate cronologic. Totodata, stilul horror poate fi abordat de oricine, deoarece imbina perfect misterul cu stiinta si magia.

Povestea incepe cu cea mai importanta scena: crearea monstrului. Doctorul Frankestein, creaza o noua fiinta umana cu ajutorul stiintei, iar experimentul sau se dovedeste a fi unul de succes. Cu toate acestea, nu va sti care sunt repercursiunile cauzate de acest experiment, iar monstrul nu este doar o simpla fiinta.

Cititorul va putea observa faptul ca monstrul este o alta fiinta umana, care se comporta precum un copil si va putea urmari de aproape evolutia acestuia, precum si modul in care acesta se redescopeta. Va putea observa cat de importante sunt trairile umane pentru personaj si cum acestea ii vor schimba existenta.

Comparativ cu alte scrieri reprezentative pentru stilul horror, povestea doctorului Frankenstein ramane actuala si ramane printre cartile recomandate tuturor, fapt pentru care si in ziua de astazi multi cititori, de toate varstele, aleg sa o lectureze. Chiar daca la o prima vedere intreaga opera pare destul de sinistra, in realitate cititorii pot sa aiba ca si reper monstrul pentru evolutia personala.

Recenzii de carti | carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

recenzii de carti

Frankenstein se afla in randul unor recenzii de carti destinate pasionatilor de mister

Datorita semnificatiilor ascunse in carte, orice persoana care este pasionata cu adevarat de lectura, va descoperi ca povestea in sine este mult mai complexa. Astfel, multi critici au incercat sa explice realitatea prezentata de Mary Shelley in opera sa. Totusi, pentru o mai buna intelegere a povestii, este recomandat ca persoanele care studiaza literatura sa consulte si cartile de critica referitoare la aceasta opera. Pentru recomandari similare, articolele de pe Blog.PrintreCarti.ro pot fi un real ajutor pentru cei care se afla in cautarea unor carti noi de citit.