Procedura de implant dentar la PlazaDent este o optiune care se bucura de popularitate printre cei care doresc sa isi inlocuiasca dintii pierduti in urma extractiilor. Implanturile sunt introduse chirurgical in osul maxilarului, au forma unui surub si se fixeaza de partea osoasa. Implantul dentar creeaza o baza pentru sustinerea coroanelor dentare.

Tratamentul prin implant este format din trei componente:

  • implantul propriu-zis (fixat in os);
  • bontul protetic (parte intermediara);
  • coroana (partea vizibila).

Inainte de a apela la o astfel de procedura, pacientii trebuie sa cunoasca anumite informatii de baza cu privire la tipurile de lucrari pe implant. Asadar, in functie de atasarea coroanelor dentare exista doua tipuri principale de implant:

  • lucrari dentare insurubate;
  • lucrari dentare cimentate.

Pe langa aceste doua tipuri principale de lucrari, exista si mini-implanturile dentare.

Implant dentar care permite atasarea coroanei prin insurubare

In aceste cazuri, bontul protetic este insurubat in implantul propriu-zis, urmand ca si coroana dentara sa fie insurubata la randul sau pe bont. Ulterior, zona ramasa libera, adica orificiul prin care s-a accesat surubul, se obtureaza cu un material in aceeasi culoare cu dintele, numit compozit sau plomba.

Implant dentar care permite atasarea coroanei prin cimentare

Atunci cand realizeaza lucrari mai mici, de pana in trei elemente, medicii stomatologi prefera sa apeleze la atasarea coroanei prin cimentare. Tehnica este destul de simpla: lucrarea se cimenteaza pe bontul protetic insurubat in implant. Pentru cimentare se foloseste un adeziv special, numit ciment dentar.

Implant dentar | Clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Miniimplanturile dentare

Miniimplanturile dentare se folosesc in cazuri specifice si nu sunt la fel de rezistente precum implantul prin insurubare sau cel prin cimentare. Cele mai des intalnite situatii in care medicul dentist alege sa utilizeze aceasta tehnica de implant sunt:

  • provizoriu, pana cand se monteaza implantul definitiv;
  • stabilizarea protezelor mobile in cazul persoanelor varstnice;
  • in zona incisivilor laterali, care este un spatiu foarte ingust.

Implanturile dentare sunt folosite cu succes in stomatologie de peste 30 de ani, iar medicii de la Plaza Dent, o clinica dentara din Bucuresti, pun la dispozitia pacientilor cele mai noi tehnici. Pe pagina PlazaDent.ro exista informatii cu privire la cazuri clinice si la rezultatele obtinute de medici.