Foarte multi oameni trec prin situatia in care au nevoie de extractia maselelor de minte la un moment dat in viata lor. Unii scapa de maselele de minte in adolescenta, insa altii nu sunt deranjati de acesti dinti decat la varsta adulta. Indiferent de varsta, daca va pregatiti pentru interventia de extractii dentare in sector 4 si mai specific pentru extractia maselelor de minte, iata ce trebuie sa stiti!

Inlaturarea dintilor pare o procedura simpla, insa nu e chiar asa. Nu este ca plombarea unei zone care a fost afectata de carie sau ca un periaj profesional. In majoritatea cazurilor, dupa ce maselele de minte au fost inlaturate, veti avea nevoie de cel putin o zi de pauza de la rutina obisnuita.

Maselele de minte sunt al treilea rand de molari care erup in cazul fiecarei persoane adulte. Acestea au radacini lungi, iar procesul de indepartare poate fi dureros. Din fericire, exista tot felul de medicamente care sa elimine durerea si disconfortul.

Daca aveti o toleranta ridicata la durere si nu va sperie procedurile dentare in general, este posibil sa va simtiti bine doar cu doza de anestezic loca. Acesta va amorti foarte bine zona, astfel incat nu veti mai simti nimic. Cu toate acestea, o anumita presiune tot va fi resimtita atunci cand medicul lucreaza in gura. In cazul extreme se poate recurge la anestezie totala, insa de cele mai multe ori nu este recomandata.

Persoanele anxioase pot apela la sedare orala. Atunci cand este administrata o astfel de pilula, persoana ramane constienta dar se relaxeaza atat de mult pe tot parcursul procedurii, incat este posibil sa nu-si aminteasca mare lucru.

Alternativ, exista sedare intravenoasa, adica medicamentul de relaxare este administrat intravenos. O multime de pacient prefera aceasta varianta deoarece accepta mult mai usor intreaga procedura ce implica extractia.

Extractia maselelor de minte | extractii dentare in sector 4 | Implantologiesector4.ro

extractia maselelor de minte

Dupa indepartarea maselelor de minte, de obicei, se recomanda administrare de medicamente antibiotice si de durere. Este indicat a se urma tratamentul prescris de specialist pentru a elimina orice posibilitate de infectare.

Accesand Implantologiesector4.ro puteti programa o consultatie la acest cabinet stomatologic din Bucuresti, iar in urma unei examinari profesionale, se va decide modalitatea de actiune in ceea ce priveste extractia maselelor de minte!