Examenele cu ultrasunete sunt notorii pentru a prezice greutatea copilului. Ecografia ofera o estimare a greutatii copilului, dar aceasta estimare poate fi relativa. Exista mai multe modalitati de a anticipa greutatea prin ultrasunete.

Cum este prezisa greutatea?

In prezent exista mai mult de treizeci de algoritmi utilizati pentru a prezice greutatea bebelusului prin ultrasunete. Cele mai multe metode folosesc frecvent ultrasunete precum circumferinta capului copilului (prin diametrul biparietal ), circumferinta abdominala, lungimea femurului si altele. Diferite programe adauga sexul copilului, varsta gestationala si un alt factor in mix. Unele sunt mai precise decat altele.

Medicul poate, de asemenea, sa incerce sa prezica greutatea fetala prin folosirea mainilor in timpul unui examen fizic al abdomenului, folosind manevrele lui Leopold, care ajuta si la stabilirea pozitiei copilului. Acest lucru nu este, de asemenea, corect pentru a prezice greutatea adevarata a copilului, desi unii practicanti sunt mai buni decat altii la estimarea greutatii copilului.

Estimari de marime si inductii sau cezariene programate

Multe femei vor avea o multime de povesti despre faptul ca sunt induse pentru ca au suspectat copii mari, exista chiar povesti despre operatiile cezariene programate pur si simplu pentru dimensiunea estimata a copilului. In timp ce se fac astfel de operatii din cauza kilogramelor bebelusilor, uneori la nastere, acestia sunt mai usori sau mai grei decat cum s-a estimat. Acesta este motivul pentru care multi medici nu recomanda utilizarea acestei estimari pentru a lua decizii cu privire la modul de nastere. Uneori, estimarile sunt si sub asteptari.

Ultrasunetele in al treilea trimestru includ, dar nu se limiteaza la:

-Locatia placentara

-Pozitia copilului

-Cantitatea de lichid amniotic

-Profilul biofizic

Astfel, chiar daca bebelusul are o dimensiune mare, acest lucru nu inseamna ca femeia nu va putea naste natural. Marimea copilului este doar o singura bucata din puzzle, existand si alte lucruri care determina felul in care se va naste un copil.

DISTRIBUIȚI
Articolul următorMetode de epilare