Serviciul de inchirieri nacele presupune instruire, ceea ce inseamna ca nu oricine poate apela la acest serviciu. Instruirea este foarte importanta. Multi considera ca este voluntara, insa ea este obligatorie, fiind ceruta de lege. O platforma aeriana spre exemplu poate fi manevrata de un operator instruit corespunzator. In acest fel se vor respecta standardele din industrie.

Timpul trebuie folosit cat mai eficient. Lucrarile la inaltime necesita mult timp, iar pentru a nu se mari durata sa si mai mult, inchirierea unor utilaje de ultima generatie este cea mai buna optiune. Asa ca, cei ce doresc sa inchirieze nacele sau alte utilaje de constructii pot intra pe site-ul AdUtilaj.ro si pot analiza acolo preturile si toate detaliile necesare. Tot aici se pot face si inchirieri stivuitoare in Bucuresti.

Este foarte important de stiut faptul ca o nacela ofera foarte multa siguranta. Este foarte stabila, iar suprafata sa plana permite tuturor muncitorilor sa lucreze fara aparitia riscului accidentarii.

Cum trebuie sa fie instruit operatorul care doreste sa apeleze la serviciul de inchirieri nacele?

In primul rand, trebuie sa fie familiarizat cu nacela sau platforma aeriana, pe care va urma sa o manevreze. Ce inseamna familiarizat? Ei bine, trebuie sa stie unde se afla compartimentul rezistent la intemperii in ceea ce priveste depozitarea manuala. De asemenea trebuie sa inteleaga functiile de control si sa cunoasca avertismentele. Mai exact, operatorul va trebui sa fie evaluat. Constientizarea sa de toate responsabilitatile pe care le primeste odata cu manevrarea unei platforme aeriene este foarte importanta.

Inchirieri nacele | inchirieri stivuitoare in Bucuresti | AdUtilaj.ro

inchirieri nacele

Instruirea dureaza intre 3 si 6 ore. Dupa ce a fost finalizata, operatorul va trebui sa se obisnuiasca cu utilajul aproximativ 60 de minute sau si mai mult, daca este cazul. Depinde si de masina.

Instruirea pentru platforma aeriana nu are o perioada de expirare. ANSI A92 nu impune aceasta perioada. Pe baza evaluarii, operatorul va fi instruit pentru a putea primi recalificare. Recalificarea este necesara in cateva situatii. In primul rand, o recalificare va fi necesara daca operatorul nu manevreaza masina in siguranta. In al doilea rand, existenta unui accident va necesita o recalificare.