La scurt timp dupa ce a lansat gama hibrida e-Power, Nissan se gandeste la urmatorul pas. Cele trei modele emblematice ale sale, reprezentand trei game de SUV-uri, vor deveni electrice in 2025.

Nissan a intrat pe piata hibrida odata cu sosirea tehnologiei sale e-Power. Aceasta motorizare hibrida, care se bazeaza in principal pe partea electrica, vine pe piata in masa. Aceasta tehnologie este cea care a impulsionat vanzarile modelului Qashqai la peste 100.000 de unitati in 2022.

Guillaume Cartier, CEO al Nissan Europe, explica care este urmatorul pas pentru aceste modele. Potrivit acestuia, succesul versiunilor e-Power si popularitatea acestei tehnologii vor pregati terenul pentru succesul versiunilor electrice.

“Scopul este de a trece, intr-un mod inteligent, la e-Power si apoi la electric”, a declarat Cartier. “Tocmai am lansat e-Power. Trebuie sa culegem beneficiile pe Qashqai. Am evoluat, asa ca este ceva la care este firesc sa ne uitam pentru viitor.”

Si pentru a profita de succesul tot mai mare al modelelor hibride, Nissan isi va electrifica complet best-seller-urile. Intr-adevar, Juke, Qashqai si X-Trail vor avea propria versiune electrica peste doi ani. Acestea se vor alatura modelului Nissan Ariya, care a traversat recent planeta de la un pol la altul.

Fara baterie solida pentru aceste SUV-uri electrice

Cartier confirma faptul ca Nissan abia a inceput sa lucreze la aceste SUV-uri electrice. “In momentul de fata studiem aceste masini, evident”, a confirmat Cartier. Juke ar fi primul care ar urma sa soseasca, cu o versiune electrica si una e-Power in acelasi timp.

Spre deosebire de modelul actual, care foloseste platforma Clio, acesta s-ar alatura lui Qashqai si X-Trail pe platforma modulara CMF-EV pentru vehicule electrice. Juke ar urma sa soseasca apoi in 2025, eventual cu noua tehnologie de baterii Nissan. Ulterior, Qashqai si X-Trail electrice ar urma sa soseasca intre 2025 si 2027, fara o data precisa deocamdata.

David Moss, vicepresedintele departamentului de cercetare si dezvoltare al Nissan Europa, a confirmat recent ca aceasta generatie va sosi “in urmatorii doi ani”. Ea ar urma sa ofere “o densitate energetica mai buna, o eficienta mai buna si costuri mai mici”.

Cu toate acestea, nu va include tehnologia de baterii solide la care lucreaza Nissan. Aceasta va sosi mai tarziu, iar cele trei modele vor trebui sa astepte pentru a beneficia de ea.