In ziua de azi, din ce in ce mai multe persoane aleg sa investeasca in monitoare second hand, atat pentru computerul de acasa, cat si pentru computerele din cadrul companiei pe care o reprezinta. Monitoarele la mana a doua reprezinta o investitie foarte buna atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Este foarte important ca inainte sa faca o asemenea investitie, oamenii sa stie ce tip de monitoare li se potriveste: LCD sau LED.

Investeste in mod inteligent in monitoare second hand pentru afacerea sau familia ta

Nu este necesar ca persoanele care investesc in astfel de monitoare sa foloseasca acasa sau la birou calculatoare second hand, ci pot folosi si calculatoare noi sau refurbished pe care le pot achizitiona de pe site-ul Calculator-Ieftin.ro. Acestea sunt compatibile cu toate tipurile de computere si echipamente IT, fiind mult mai ieftine decat cele noi. Pentru ca de cele mai multe ori, oamenii inteleg in mod gresit termenii LCD si LED, este important ca inainte de a da o comanda pe site-ul de un monitor, sa se informeze mai bine.

Cu alte cuvinte, un monitor LED este un monitor LCD, imaginea fiind redata de aceeasi tehnologie, insa diferenta consta in modul de iluminare a panoului cu cristale lichide. Monitoarele LCD clasice sunt iluminate de o lampa fluorescenta, in timp ce monitoarele LED sunt iluminate cu LED-uri, tehnologie mult mai buna si care consuma mult mai putin.

Calculatoare second hand | Monitoare second hand | Calculator-Ieftin.ro

calculatoare second hand,

Monitoarele iluminate cu LED-uri se impart in mai multe categorii, si anume back-lit si edge-lit. cele de tip edge-lit in care diodele LED sunt amplasate de jur imprejurul ecranului, pe margine, sunt mult mai subtiri si mult mai eficiente din punct de vedere energetic, avand un contrast mult mai scazut comparativ cu monitoarele cu tehnologia back-lit.

Ambele monitoare second hand, atat cele LED cat si cele LCD sunt bune, au avantajele si dezavantajele lor. Monitoarele LED, de exemplu ofera un contrast mult mai ridicat, culori uniforme pe toata suprafata ecranului si un negru mai intens, iar in ceea ce priveste unghiul de vizualizare, in cazul monitoarelor LED se poate viziona o imagine fara aparitia distorsiunilor vizuale nedorite. Nu in ultimul rand, monitoarele LED sunt mult mai usoare si mai subtiri fata de cele LCD, dispunand de numeroase diode mici fata de o singura lampa fluorescenta mare.