Oare ce lucru, fapta sau situatie din lumea asta mare nu este insotita de mituri? Daca in toate domeniile veti gasi informatii mai mult sau mai putin reale, in domeniul auto, acestea vor fi mai prezente ca in oricare altul. Exista cateva mituri despre anvelopele de iarna care ii fac pe oameni sa le foloseasca incorect sau chiar sa nu le foloseasca deloc. Iata cateva dintre acestea!

  1. Nu am nevoie de anvelope de iarna pentru ca am varianta all-season!

Denumirea de anvelope all-season implica faptul ca reprezinta o solutie unica pentru conducere in conditii meteorologice diverse. Dar numele este inselator. Pneurile de acest tip nu au fost niciodata mentite sa faca fata zapezii sau ghetii si, de fapt, ar putea fi potrivite pentru doar trei sezoane din patru. Anvelopele all-seaspn sunt bune pentru ploaie si chiar in zapada usoara, dar nu sunt potrivite sa faca fata provocarilor unice date de cantitati mari de zapada, frig si gheata.

  1. Nu am nevoie de cauciucuri de iarna deoarece vehiculul meu are tractiune integrala.

Din ce in ce mai multi oameni incep sa achizitioneze masini cu tractiune integrala. In timp ce acest sistem ofera o tractiune mai buna decat sistemul clasic pe fata sau spate, nu reprezinta un substitut pentru anvelopele de iarna. Transmisia pe toate rotile functioneaza foarte bine in conditii meteorologice nefavorabile, atata timp cat anvelopele au aderenta, iar viteza nu este mare. Dar, in zapada mare, chiar si cel mai bun sistem de tractiune integrala va suferi din cauza lipsei de aderenta daca anvelopele nu sunt corespunzatoare.

  1. Pot pastra anvelopele de iarna pe tot parcursul anului

Nu este nimic rau in acest lucru, anvelopele de iarna sunt potrivite si sezonului cald, insa acestea se uzeaza, iar in iarna urmatoare nu vor mai fi potrivite. Asadar, pentru a maximiza siguranta si a reduce la minimum uzura, anvelopele de iarna trebuie utilizate cand este frig, iar cele obisnuite, odata cu venirea primaverii.

Jante de aliaj la cele mai bune preturi | anvelopaieftina.ro

jante de aliaj

Daca v-ti convins de utilitatea anvelopelor de iarna, trebuie sa stiti ca le puteti achizitiona la un pret bun de la Anvelopa Ieftina, un depozit de cauciucuri in Bucuresti. Accesand anvelopaieftina.ro puteti gasi, pe langa anvelope noi si second hand, si jante de aliaj sau otel, dar si alte servicii pentru roti!