Cea mai cunoscuta opera a lui Lewis Carroll este, fara indoiala, ” Alice in Tara Minunilor ”. Aceasta prezinta o lume de vis, plina de curiozitati, confuzii si animale care vorbesc. Totul este ireal, lucru care poate fi incantator, dar care poate crea, de asemenea, o atmosfera amenenintatore pentru cei care nu stiu sa faca diferenta intre realitate si fictiune.

O tanara pe nume Alice sta pe o banca alaturi de sora ei, cand dintr-o data, un iepure alb trece pe langa ele. Alice il urmareste instinctiv si ajunge la gaura in care acesta traieste. Paseste spre ea si incepe sa cada fara a se mai opri. Timpul si gravitatea par sa se opreasca, astfel incat ea poate explora rafturile si obiectele de pe peretii tunelului. La capatul acestuia se afla o sala lunga inconjurata de usi de toate dimensiunile, toate incuiate. Gaseste o cheie care deschide cea mai mica usa, unsa este prea mare pentru a intra pe usa respectiva.

Alice gaseste o sticla pe care scrie ”bea-ma” si face conform instructiunii si simte cum se micsoreaza ajungand la dimensiunea potrivita pentru usa, insa nu mai poate ajunge la cheie. Vede un tort pe care scrie ”mananca-ma”, o face si creste, dar creste prea mult si in curand umple salonul gigant si incepe sa planga. Pe masura plansului, lacrimile mari formeaza o piscina pe podea. Piscina este ocupata de diversi inotatori, printre care si un soarece cu care Alice incearca sa se imprieteneasca.

Alice – Sursa de inspiratie pentru multe opere

” Alice in Tara Minunilor ” este o poveste care a inspirat multe opere de arta, fie ele literare, poetice, de dans, desen animat sau film. S-au creat o multime de concepte, cafenele, spatii de joaca pentru copii, cofetarii, haine, jucarii si multe alte situatii, obiecte sau evenimente care sa aminteasca sau sa introduca oamenii in minunata lume a lui Alice.

Alice

Daca inca nu ati apucat sa cititi povestea si sa va bucurati alaturi de Alice, accesati www.printrecarti.ro si este posibil sa gasiti ce va intereseaza in acest anticariat de carti online. La Printre Carti puteti cumpara carti vechi ieftine, dar si carti noi, doar urmariti frecvent site-ul si verificati cu regularitate disponibilitatea produsului dorit!