Locuri de vizitat in Roma

Roma este unul dintre cele mai frumoase si mai vechi orase din lume. Istoria Romei are mai mult de 2500 de ani, fiind si un centru de putere, politica, cultura si dezvoltare inca de la inceputurile sale. Orasul este clasat in mod constant in topurile cu cele mai atractive destinatii turistice din Europa. De astfel, cu obiective turistice precum Colosseum si Vatican, este usor de inteles de ce.

Colosseum

Aceasta structura puternica este unul dintre cele mai renumite repere din lume, iar o excursie la Roma nu ar fi completa fara a vizita Colosseumul. A fost construit intre anii 70-80, cu o capacitate pentru aproximativ 80.000 de spectatori. Situat la sud-vest de gara principala, este usor accesibil si exista o statie de metrou in imediata apropiere. Aceasta structura celebra merita vazuta din toate unghiurile. Celor interesati le este recomandat sa intre in incinta pentru a aprecia cu adevarat enormitatea acestui loc stravechi de sarbatoare.

St Peter’s Square

In Roma se poate vizita si Vaticanul – un stat in stat. Acest stat independent este unul dintre cele mai religioase din lume, iar Piata San Pietro este un loc iconic in care au avut loc multe evenimente semnificative. Piata este incadrata intre doua coloane – pe aceste coloane sunt asezate statui ale diferitelor figuri religioase si ale unor papi. In enormitatea pietei, se afla multimea de oameni care spera sa il vada pe Papa. De asemenea, aceasta piata este un punct de plecare potrivit pentru a explora Vaticanul.

St. Peter’s Basilica

Vizitarea Bazilicii Sf. Petru este o experienta de neuitat in Roma. Turistii nu trebuie sa rateze urcarea in varful cupolei, de unde se poate obtine o priveliste uimitoare spre Piata Sf. Petru, iar daca nu sunt nori, spre cea mai mare parte a orasului. Probabil, cea mai recunoscuta si celebrata cladire religioasa din lume, Bazilica Sf. Petru este un adevarat triumf al puterii si decadentei religiei catolice. Este localizata la capatul de jos al pietei Sf. Petru, are o fatada frontala frumoasa si este inconjurata cu statui ale apostolilor si ale lui Iisus. In interiorul bazilicii, arhitectura si decorurile sunt pur si simplu divine, motiv pentru care este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri din lume.