Jocurile educationale pentru copii sunt instrumente care le permit copiilor sa invete si sa isi dezvolte abilitatile mentale in timp ce se distreaza. Cand vine vorba de alegerea celor mai bune jucarii educationale pentru copii, blogurile de informatii sugereaza de obicei jocuri si activitati precum sah, dame, un cub Rubik si puzzle-uri. In afara de aceste bine-cunoscute jocuri educationale, exista multe noi jocuri de invatare menite sa stimuleze dezvoltarea mentala a unui copil.

  • Tanagram

Potrivit expertilor, Tanagram a fost descoperit in Orientul Indepartat in secolul al XVIII- lea si apoi s-a raspandit in tarile occidentale. Tanagram este un joc de inteligenta format din sapte piese geometrice, inclusiv 5 triunghiuri, 1 patrat si 1 paralelogram. Aceste piese pot fi realizate din piatra, os, plastic sau lemn. Jucatorii combina diferite piese pentru a forma diferite forme. Toate cele 7 piese trebuie utilizate pentru a da forma tintei. Forma dorita poate fi o litera alfabetica, o figura de animal, o forma geometrica etc.

  • Avantajele tanagramului

Tanagram imbunatateste dezvoltarea abilitatilor precum inteligenta vizuala, planificarea viitoare si rationamentul (rezolvarea problemelor) la indivizi. De asemenea, acest joc chiar ca ii ajuta pe cei cu deficit de atentie sa capteze o atentie mai profunda.

Care este cerinta de varsta pentru Tanagram?

Intervalul optim de varsta pentru a juca tanagram este de 5-16 ani.

  • Soroban

Soroban, stramosul calculatorului, a fost folosit pentru prima data in Orientul Indepartat in secolele XIV si XV. Modelul clasic al lui Soroban este folosit pentru studii aritmetice mentale.

Margelele simple din partea superioara a Sorobanului reprezinta numarul 5, iar cele 4 margele din partea inferioara reprezinta numarul 1. Numarul de bare din Soroban poate fi de 17, 23 si 27. Sorobanul de baza are 13 bare, care sunt mereu numere impare.

  • Avantajele sorobanului

Copiii care invata sa foloseasca Soroban incep sa invete metoda de calcul aritmetic mental numit Anzan. Ca urmare a acestei educatii, ei dobandesc abilitati de vizualizare si rezolvare a problemelor. Soroban este, de asemenea, utilizat in tratamentul bolii Alzheimer.

  • Care este varsta de joc pentru Soroban?

Studiile Soroban incep de la varsta de 3 ani. Oamenii de orice varsta pot invata Soroban, astfel incat sa poata calcula foarte repede fara a utiliza un calculator.