Cel putin un scaun de bucatarie trebuie sa existe in orice casa. Chiar daca persoanele locuiesc singure, scaunul de bucatarie este un accesoriu important, deoarece felul in care servesc preparatele este foarte important. Oamenii au nevoie sa stea la masa alaturi de cei dragi, singuri, in familie sau cu prietenii pe un scaun solid, modern si foarte confortabil. De regula, scaunele de bucatarie se aleg o data cu masa, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Decizia achizitionarii unui scaun de bucatarie bun

Cu o oferta atat de variata pe piata, cumparatorii care doresc sa investeasca intr-un scaun de bucatarie se vor arata foarte bulversati de multitudinea de modele, marimi si forme ale acestora. Inainte de a face o asemenea alegere, oamenii trebuie sa isi raspunda la anumite intrebari, si anume ce tip de scaun li se potriveste, ce dimensiune trebuie sa aiba scaunul, din ce materiale sa fie conceput si ce greutate trebuie sa sustina.

Scaunele de bucatarie pot fi conventionale, clasice, pliabile, inalte sau tip taburet. Scaunele clasice sunt recomandarea specialistilor in domeniu, iar cele pliabile sunt recomandate pentru bucatariile foarte inguste. Dimensiunea scaunului de bucatarie este la fel de importanta, aceasta incluzand latimea sezutului, inaltimea spatarului si latimea si inaltimea picioarelor.

Conteaza foarte mult in alegerea scaunului de bucatarie ca acesta sa aiba spatar pentru ca oamenii sa se poata sprijini atunci cand se aseaza la masa. In plus, este foarte importanta si inaltimea sezutului, care depinde de inaltimea mesei si a persoanelor care folosesc scaunele in mod obisnuit.

Specialistii recomanda scaune de bucatarie cu cadru de lemn, preferabil din lemn masin de esenta tare, lemnul fiind un material versatil cu care oamenii nu pot da gres deoarece este rezistent, usor de intretinut si foarte elegant, imbinand stilul clasic cu stilul modern. Pe piata exista si modele de scaune de bucatarie cu cadru din metal si din plastic. Cadrul din plastic nu este recomandat, fiind destul de fragil ca si material, nu ofera rezistenta, stabilitate si confort.