Implantul dentar este o solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa catre care tot mai multi se indreapta. Indiferent ca fac un implant dentar in Bucuresti sau in alt oras din tara, in mare majoritate pacientii care trec printr-o astfel de interventie au nevoie de raspunsuri la intrebari care ii pot preocupa. Cele mai importante intrebari isi gasesc raspunsurile in acest articol.

Ce se intampla daca locul sangereaza?

Primul lucru de retinut este ca poate fi vorba despre sangerari usoare in prima zi sau in primele doua zile. Multi oameni isi fac griji cu privire la cantitatea sangerarii, parandu-li-se ca este mare.

Acest lucru se datoreaza faptului ca o cantitate mica de sange este amestecata cu o cantitate mai mare de saliva, ceea ce poate da senzatia ca sangerarea este spectaculoasa, desi in realitate nu este asa.

Cei care observa ca sangereaza nu trebuie sa clateasca, ci sa aplice presiune pe locul respectiv. Pot lua in calcul si sa muste usor o bucata de bumbac curat, impaturita, cum ar fi o batista, timp de cel putin 15 minute.

Clinica stomatologica din sector 6 | Implant dentar in Bucuresti | PlazaDent.ro

clinica stomatologica din sector 6

Daca procedeaza astfel, sa se asigure ca tamponul este plasat direct peste locul in care este implantul ca este inlocuit daca este necesar. Daca sangerarea nu s-a oprit dupa o ora sau doua, trebuie sa se contacteze medicul dentist de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sector 6 – sau la care a avut loc interventia.

Dupa cat timp se poate fuma o tigara?

Este important ca pacientul sa nu faca nimic care va poate creste tensiunea arteriala, deoarece acest lucru ar putea duce la sangerare suplimentara. Medicii de la PlazaDent.ro recomanda evitarea fumatului cat mai mult timp posibil dupa ce implantul a fost plasat – cel putin restul zilei.

Cat timp dureaza vindecarea

Cum oamenii sunt diferiti, se vindeca in timp diferit dupa o interventie chirurgicala dentara. Este important sa pastreze gura si locul operat cat mai curate posibil, asigurandu-se ca locul respective este ferit de alimente si resturi.

Nu trebuie sa clateasca in primele 24 de ore, acest lucru va ajuta in procesul de vindecare. Dupa aceasta perioada, se poate utiliza o apa de gura cu apa sarata, aceasta ajuta la vindecarea alveolei. Este important sa tina o dieta sanatoasa si ia un supliment de vitamina C, care va ajuta sistemul imunitar si, prin urmare, gura sa se vindece.