Cand este recomandabil sa cumparati o proprietate? Vara, toamna, primavara sau iarna? Pentru a afla care este cel mai bun moment pentru a va cumpara o casa, cititi mai departe.

Cumpararea locuintei in primavara: preturile sunt ridicate

Daca va ganditi sa cumparati o casa sau un apartament, trebuie sa stiti ca cele mai multe proprietati sunt disponibile pe piata imobiliara intre sfarsitul lunii martie si sfarsitul lunii iunie. Prin urmare, aceasta nu este doar perioada din an in care preturile sunt cele mai mari. Este, de asemenea, perioada din an in care concurenta dintre potentialii cumparatori este cea mai intensa. In mod clar, daca cumparati primavara, va asumati un dublu risc: platiti mai mult pentru proprietatea dvs. decat daca ati cumpara-o in alta perioada a anului si se va prefera un alt cumparator in cazul in care incercati sa negociati pretul proprietatii.

Cumpararea unei proprietari pe timp de vara inseamna o negociere mai buna

In termeni reali, a cumpara la sfarsitul primaverii este ca si cum te-ai bucura de calmul de dupa furtuna. De ce se intampla acest lucru? Pur si simplu pentru ca, in perioada de vara, activitatea pietei imobiliare scade dupa ce a crescut considerabil din martie pana in iunie. De fapt, majoritatea vanzarilor de vara sunt, de fapt, rezultatul unor compromisuri facute in primavara. Dar, in calitate de cumparator, aveti o carte de jucat. Incetinirea activitatii imobiliare din iulie si august va poate permite sa obtineti o “reducere” la proprietati care ar fi fost oferite la preturi mai mari cu cateva luni mai devreme.

Cumpararea unei proprietati toamna inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la concurenta

Deoarece activitatea imobiliara se intensifica de obicei doar treptat – si timid – la inceputul noului an scolar (dupa o perioada de vara in mod traditional aglomerata), unul dintre principalele avantaje ale achizitionarii unei locuinte in toamna este ca nu veti avea concurenti (sau veti avea foarte putini). Cu alte cuvinte, daca proprietarul casei visurilor tale incearca sa te “preseze” sfatuindu-te insistent sa “te grabesti sa faci o oferta la acest pret”, pentru ca “nu esti singurul in cursa”, este foarte probabil sa fie o pacaleala… Asadar, nu ai de ce sa-ti faci griji pentru concurenta in toamna. Si puteti cumpara fara sa va grabiti.

Cumpararea unei proprietati iarna inseamna cele mai buni afaceri imobiliare

Din decembrie pana in februarie, tranzactiile imobiliare nu sunt tocmai reusite: putine apartamente sau case se vand odata cu venirea iernii. Si sunt multi proprietari ale caror proprietati nu gasesc cumparatori. Avand in vedere ca oferta tinde sa depaseasca cu mult cererea, acesta este un moment deosebit de bun pentru a negocia. Deci, profitati de acest lucru pentru a incerca sa obtineti o reducere!