Oricat de mult si-ar dori unele persoane ca epilarea cu laser sa fie solutia magica, adevarul este ca aceasta este o stiinta. Practic, functioneaza astfel: pentru pielea mai deschisa la culoare, un laser cosmetic medical directioneaza un fascicul de lumina calibrat cu precizie catre pigmentul foliculilor de par. Laserul distruge foliculul si incetineste (sau opreste) cresterea parului.

Inainte de a incepe procedura, este important sa se ia in considerare cativa factori, cum ar fi nuanta pielii, grosimea parului, anotimpul (datorita luminii solare) si expunerea la soare.

Este important ca nuanta pielii sa fie cat mai aproape de naturala (cat mai deschisa). Daca pielea este bronzata din cauza expunerii la soare sau a bronzarii artificiale (datorita utilizarii produselor cosmetice), indepartarea parului cu laser nu poate fi intreprinsa.

Expunerea la soare trebuie evitata atunci cand se efectueaza epilarea cu laser. Pielea nu trebuie expusa la soare cu cel putin 2 saptamani inainte de procedura. Daca pielea este bronzata sau arsa de soare, este necesar sa se astepte, deoarece laserul va viza orice pigment al pielii.

In timpul epilarii cu laser, este important ca radacinile parului sa fie in foliculi. Din acest motiv, parul trebuie ras inainte de procedura, nu epilat (cu epilator sau ceara). Zona in care va fi aplicat laserul se va rade cu 12-20 de ore inainte de procedura.

Lungimea parului este, de asemenea, importanta de luat in considerare. Parul trebuie sa fie foarte scurt; daca exista fire de par mai lungi deasupra pielii, laserul poate provoca arsuri, deoarece fasciculul este indreptat nu numai catre folicul, ci si catre pigmentul de-a lungul lungimii parului.

Nu este recomandata utilizarea cremelor hidratante pentru piele si a altor produse cosmetice inainte de procedurile cu laser. Nici macar deodorantul nu trebuie folosit. Acest lucru este valabil si pentru 24 de ore dupa procedura. Exceptie fac doar produsele care sunt prescrise de medicul dermatolog sub a caror supraveghere se efectueaza epilarea.

Cel mai bun moment pentru a face epilarea cu laser este din octombrie pana in martie.