In termeni generali, durerea este un raspuns protector care variaza de la o mica sensibilitate la durere severa si informeaza organismul ca ceva nu este in regula. In ceea ce priveste durerea dentara, aceasta este cauzata de o reactie a nervilor din interiorul pulpei dentare.

Un simptom cunoscut este sensibilitatea la alimente si lichide fierbinti sau reci. Daca disconfortul dureaza doar cateva momente, acest lucru nu semnaleaza o problema grava. Poate fi cauzata de o mica fisura in dinte, de o plomba care incepe sa cada sau de o parte a radacinii expusa ce a rezultat in urma retractiei gingivale, dar si de o periuta si o pasta de dinti prea abrazive.

Daca un dinte este sensibil pastrati-l curat. Utilizati o periuta de dinti moale si o pasta blanda. De asemenea, curatati si clatiti usor si clatiti gura folosind apa calduta. Daca sensibilitatea continua, consultati medicul dentist!

Unele lucrari dentare pot duce la sensibilitatea dintilor din cauza inflamatiei tesuturilor pulpei din interiorul unui dinte. Aceasta sensibilitate nu trebuie sa dureze mai mult de cateva zile. Totusi, daca ati avut parte de o extractie recenta sau de orice alt tip de lucrare stomatologica, sensibilitatea ar putea dura chiar si doua saptamani. Medicul ar putea recomanda anumite tratamente care sa previna sensibilitatea si durerea, insa daca situatia scapa de sub control, ar fi necesar o noua consultatie.

Durere la nivelul dintilor ar mai putea aparea si cand muscati un aliment tare. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti o carie sau ca urmeaza sa pierdeti coroana sau plomba. Cel mai bine ar fi sa consultati un medic pentru a pune un diagnostic corect si pentru a rezolva problema inainte ca durerea sa creasca. Caria va trebui eliminata, iar plomba va trebui inlocuita. Daca durerea este si mai profunda, atunci s-ar putea sa aveti nevoie de un endodont, adica de acel specialist care stie sa aplice tratamente pe canalul radacinii.

Urgente stomatologice non stop in Obor | elveto-dent.ro

urgente stomatologice non stop in Obor

Exista multe cauze ale durerii, insa un medic bun va sti sa le determine si sa le rezolve in cel mai scurt timp. Indiferent ca aveti nevoie sa scapati de durere sau doriti sa incepeti o lucrare dentara mai ampla, la Elveto Dent veti gasi sprijinul potrivit. Pentru a solutiona urgente stomatologice non stop in Obor, dar si pentru protezari sau extractie masea de minte in sector 2, echipa Elveto Dent va sta la dispozitia dumneavoastra. Accesati elveto-dent.ro si programati consultatia de care depinde stare dumneavoastra de bine!