Halatul alb reprezinta emblema meseriei de medic de 100 de ani. De-a lungul timpului, acesta s-a schimbat foarte mult, echipamentul personalului medical fiind astazi reprezentat de uniforme medicale, de diferite culori.
Uniformele medicale au doua roluri principale, toti membrii unei echipe medicale, de la medici si asistente, pana la infirmiere, avand obligatia de a purta astfel de uniforme.
Rolul de protectie – principalul rol al uniformelor medicale
Unul dintre cele mai importante roluri al uniformelor medicale este acela de protectie, oferit atat personalului medical, cat si pacientilor.
Uniformele, realizate din materiale speciale, antimicrobiene, protejeaza medicii si asistentele impotriva imbolnavirii, din cauza bacteriilor, virusurilor sau microbilor cu care intra in contact.
Sabotii medicali | Uniforme medicale | MediFashion.ro
In plus, uniformele medicale impiedic transmiterea agentilor patogeni intre pacientii sau saloane, prevenind astfel aparitia unor focare de infectii.
Uniformele medicale, dovada profesionalismului
Un alt rol pe care il au uniformele medicale este acela de a ajuta pacientii sa poata diferentia personalul medical. Aceste echipamente de protectie ajuta pacientii sa faca diferenta dintre medici, asistente sau infirmiere sau intre personalul medical ale diferitelor sectii ale unei institutii medicale.
Totodata, purtarea de uniforme medicale care sa arate impecabil este si dovada profesionalismului personalului medical care le poarta. Importanta pe care o acorda meseriei si respectul fata de pacienti sunt demonstrate prin intermediul uniformelor medicale.
O gama vasta de uniformele medicale, in culori si modele diferite, care sa poata fi purtate de orice persoana care lucreaza in sectorul medical poate fi gasita in magazinul online MediFashion.ro.
Ce rol au sabotii medicali?
Echipamentul personalului medical include si sabotii medicali, care au rolul ca, impreuna cu uniforma medicala, sa asigure confortul medicilor pentru a-si defasura in cele mai bune conditii activitate.
Cum medicii si asistentele au adesea un program prelungit si sunt nevoiti sa alerge de la un pacient la altul, petrecand astfel mult timp in picioare, au nevoie de o incaltaminte care sa le ofere confortul necesar, dar care sa si permita pielii sa respire, prevenind astfel aparitai unor afectiuni.
In concluzie, purtarea uniformei medicale este atat o obligatie a personalului medical, cat si o demonstratie a respectului si profesionalismului.