Inca de la aparitia primei periute de dinti, oamenii s-au ingrijit de dintii lor si au ales sa isi perieze dintii suficient de des incat sa nu ramana resturi de alimente in cavitatea bucala, preintampinand astfel aparitia cariilor, dar si a afectiunilor parodontice. Acum, gratie noilor tehnologii disponibile in cabinetele medicale de stomatologie, pacientii pot opta, pe langa periajul clasic pe care il efectueaza ei insisi acasa de cateva ori pe zi, si pentru un periaj profesional efectuat in cadrul unui cabinet sau clinica stomatologica, precum Plaza Dent, cabinet stomatologic din sector 6.

Pe langa detartraj, periajul profesional contribuie nu numai la albirea dintilor, la curatarea lor, ci si la sanatatea cavitatii bucale. Un dentist Drumul Taberei bun va sti ce are de facut pentru ca starea de sanatate orala a pacientilor sa fie mult imbunatatita cu fiecare vizita pe care acestia o fac in cabinet. Specialistii plazadent.ro recomanda ca periajul dentar profesional sa fie efectuat ori de cate ori este necesar.

Ce efecte are periajul profesional si detartrajul asupra sanatatii si igienei orale?

Periajul dentar este una din cele mai importante “indatoriri” pe care le au oamenii, de la cele mai fragede varste. Inca de la aparitia primilor dintisori de lapte, copiii sunt invatati sa isi perieze dintii, astfel incat sa ii pastreze o perioada indelungata curati si lipsiti de carii. Insa periajul dentar efectuat acasa si folosirea apei de gura, chiar si a atei dentare nu sunt metode suficiente pentru a elimina orice risc legat de afectiunile dentare. In aceasta idee, se recomanda periajul profesional pe care il poate efectua medicul stomatolog.

Dentist Drumul Taberei | cabinet stomatologic din sector 6 | plazadent.ro

dentist Drumul Taberei

Concomitent cu detartrajul, periajul profesional asigura o mai buna igiena si sanatate orala. Acestea sunt tratamente stomatologice recomandate a fi efectuate o data la sase luni sau macar la un an, in functie de indicatiile medicului stomatolog. Periajul profesional este o procedura nedureroasa, in timplul careia se utilizeaza pasta de dinti si instrumente speciale. Acesta este realizat indeosebi inainte de aplicarea unui tratament ortodontic, cum ar fi aplicarea unui aparat dentar, dar si inainte de albirea dentara sau de sigilarea dentara.

Periajul profesional asigura curatarea danturii si in locurile mai putin accesibile. Acest procedeu profesional este menit sa completeze detartrajul cu ultrasunete, fiind necesar indeosebi pentru a netezi suprafetele si pentru a indeparta reziduurile placii bacteriene. Ofera o prospetime de lunga durata si este foarte bine acceptat si tolerat de catre toti pacientii, indiferent de varsta lor.