Activitatea inimii este un aspect de care oricine trebuie sa tina cont in cel mai mic detaliu, pentru ca bolile cardiovasculare pornesc de la simptome, care, de multe ori, nu sunt luate in seama si se dezvolta in probleme cu adevarat grave de sanatate.

Piata medicala ofera aparatura performanta care asigura monitorizarea inimii in cele mai mici detalii. Electrocardiografele, de exemplu, sunt dispozitive cu ajutorul carora se realizeaza electrocardiogramele (abreviate si EKG). Electrocardiogramele sunt investigatii medicale prin care se identifica prezenta anumitor probleme cardiace.

Ce monitorizeaza un electrocardiograf?

Electrocardiograful are rolul de a monitoriza mai multe aspecte ce tin de activitatea inimii:
  • ritmul cardiac – in cazul in care este anormal, este necesar ca medicul sa stie si sa actioneze, pentr prevenirea formarii cheagurilor de sange;
  • posibilitatea unui atac de cord – electrocardiograful are rolul de a identifica posibilitatea aparitiei unui atac de cord;

Electrocardiograf | Aparatura medicala | TesaMedical.ro

aparatura medicala

  • starea muschiului cardiac – muschiul cardiac are tendinta de a avea de suferit modificari neplacute care trebuie sa fie monitorizate atent de medicul cardiolog;
  • identificarea riscului de pericardita – aceasta afectiune se manifesta prin marirea dimensiunii inimii si prin producerea unei inflamatii la nivelul sacului dimprejurul inimii;
  • procesul de recuperare in urma unui atac de cord – dupa ce o persoana a avut un atac de cord, este recomandat sa se monitorizeze activitatea inimii pentru a se tine totul sub control.

TesaMedical.ro este un magazin online cu oferta de calitate in ceea ce priveste aparatura medicala performanta, implicit electrocardiografele.

Ce criterii trebuie sa indeplineasca aparatura medicala in orice cabinet?

Aparatura medicala utilizata in cabinete si clinici trebuie sa fie cat mai diversa si de o calitate superioara. Doar cu o astfel de aparatura se pot obtine rezultate exact si rapide.

Prin urmare, cabinetele medicale, clinicile si spitalele trebuie sa fie dotate cu aparatura cat mai moderna si performanta, care sa ofere rezultate rapide, eficiente si exacte.