Indiferent ca sunteti suficient de norocosi sa o fi vazut de aproape sau intr-un film Disney deosebit de faimos, nu va va surprinde faptul ca Marea Bariera de Corali din Australia este una dintre cele mai mari atractii naturale din lume. Intinzandu-se pe o distanta de peste 2.000 de kilometri in largul coastei Queensland si atragand milioane de vizitatori in fiecare an, Marea Bariera de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume si gazduieste aproximativ o treime din viata marina protejata din lume.

Marea Bariera de Corali este cel mai mare si mai complex sistem de recif de corali din lume, care se intinde de la apele putin adanci pana la adancurile oceanului. Este situat in largul coastei de est din Queensland, Australia, intinzandu-se pe o distanta uriasa de 1250 de mile in Oceanul Pacific, de la nord de Cape York pana la sud de Bundaberg.

Intinderea sa vasta gazduieste 900 de insule, peste 2900 de recife individuale si mii de specii incredibil de diverse, de unde si complexitatea sa. Desi reciful se confrunta cu pericolul schimbarilor de mediu, reciful este in continuare un loc frumos de vizitat.

Cateva preturi bine de cunoscut pentru o aventura subacvatica

In afara de a invata despre ecosistem, scufundarile in marea bariera de corali reprezinta visul oricarui scafandru. Bucurati-va de un tur al recifului pentru 150 de dolari, de o aventura pe ponton pentru 195 de dolari, de un tur premium de snorkeling pentru 189 de dolari sau de un tur liveaboard de 2 zile pentru 460 de dolari.

Alte atractii includ calea ferata panoramica Kuranda si Wildlife Habitat Port Douglas. Acest loc este o comoara de vizitat. Desi multi oameni prefera sa viziteze aceasta minune a lumii vara, temperaturile sunt placute si in timpul iernii.

Marea Bariera de Corali este cu adevarat una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii, care trebuie pretuita si protejata. Daca va ganditi la o excursie in Australia, asigurati-va ca Marea Bariera de Corali figureaza pe itinerariul propus.